Німецька компанія почала будувати сховище радіоактивних відходів на ЧАЕС

Компанія "NUKEM Nuclear" (Німеччина) розпочала будівництво сховища твердих радіоактивних відходів на Чорнобильській атомній електростанції в зоні відчуження.

 

"Компанія NUKEM виграла тендер і веде будівництво", - повідомив інформаційно-представницький відділ ЧАЕС.

Відповідно до інформації, будівництво розпочате на майданчику комплексу "Вектор", сховище призначене для зберігання низько- і середньоактивних радіоактивних відходів з нетривалим періодом напіврозпаду, що будуть надходити із заводу з переробки твердих радіоактивних відходів (РАВ).

Сховище твердих радіоактивних відходів входить до промислового комплексу з переробки РАВ, що склада?ться також з установки з витягу РАВ і заводу з переробки РАВ, що вже споруджуються на майданчику ЧАЕС.

Сховище буде курганного типу з багаторівневою системою локалізації.

Обсяг сховища 71 280 куб. м.

Термін експлуатації ? 30 років.

Промисловий комплекс з переробки твердих радіоактивних відходів ? один з найбільших проектів TAC?S з ядерної безпеки, реалізований ?вропейською комісі?ю.

На початку березня 2001 року представництво ?врокомісії в Україні, компанія "Енергоатом" і "NUKEM Nuclear" підписали контракт вартістю 33,3 млн ?вро на будівництво заводу з переробки радіоактивних відходів біля ЧАЕС.

За даними Рахункової палати, Міністерство з питань надзвичайних ситуацій не забезпечило в повному обсязі збір, транспортування і поховання РАВ держпідпри?мством "Радон", а також будівництво в зоні відчуження комплексу "Вектор" з деактивації, транспортування, переробки і поховання РАВ.

Великий металотрейдер компанія "Леман-Україна" почала постачання сортового прокату для будівництва промислового комплексу зі збереження твердих РАВ на ЧАЕС.

 

08 жовтня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів