У Закарпатті введені посилені протиепідемічні заходи

Станом на 12.00 понеділка, 2 листопада, в Закарпатській області зареєстровано 7389 хворих на гостру респіраторну інфекцію та грип, з яких госпіталізовано 407 чоловік, повідомляє управління охорони здоров’я облдержадміністрації. Серед недужих 1900 дітей дошкільного і 2654 – шкільного віку. Показник захворюваності становить 594 на 100 тисяч населення. Отже, за добу, тобто з 8.00 неділі, 1 листопада, кількість хворих зросла на 2042 чоловік.

 

На сьогодні лабораторно підтверджено смерть від грипу двох закарпатців – мешканців Ужгорода і Берегова. Життя чоловіка і жінки забрала пневмонія, викликана грипом штаму А3. Тобто це не каліфорнійський, або "свинячий", грип, а сезонний, який вже не раз циркулював на території нашої області. В обох випадках хворі займались самолікуванням і надто пізно звернулись за медичною допомогою.
В області здійснюється комплекс заходів із протидії поширенню небезпечної інфекції. Зокрема вже додатково отримано 200 тисяч марлевих пов’язок, з яких сто тисяч надійшло зі Словаччини. Протягом понеділка-вівторка швейні підприємства пошиють близько 700 тисяч марлевих пов’язок багаторазового використання. Ці маски розподіляють у всі міста і райони області. Передусім забезпечуватимуться ті, хто перебуває у групах ризику: медики, таксисти, працівники соцзахисту, торгівлі тощо, а також громадяни.
Школи, дитсадки і вузи – на карантині (наразі – на три тижні). Всі масові заходи на території області скасовуються. Керівникам міст і районів рекомендовано обмежувати, аж до закриття, роботу ринків.
У зв’язку із введенням з 30 жовтня 2009 року на території України вищого рівня небезпеки поширення грипу типу А (Н1N1)/Каліфорнія, стрімким зростанням в області захворюваності на гострі респіраторні інфекції головним державним санітарним лікарем Закарпатської області винесено постанову, якою передбачено проведення комплексу посилених протиепідемічних заходів на всіх адмінтериторіях області та у всіх організаціях і на підприємствах, незалежно від форми власності. Такий посилений епідемічний режим передбачає обов’язкове носіння всіма працівниками масок, наявність в організаціях дезиінфікуючих засобів і збільшення кількості вологих прибирань приміщень тощо. З 1 листопада працівники санепідслужб проводять перевірку всіх організацій і підприємств. При порушенні режиму застосовуватимуться засоби адмінвпливу – аж до закриття організацій.
Крім того, Закарпатська обласна державна інспекція з контролю якості лікарських засобів здійснює постійний моніторинг рівня цін в аптечній мережі області на 10 основних медичних препаратів (противірусні і антибіотики) і засобів.
В обласній інфекційній лікарні працює цілодобова телефонна лінія з питань профілактики ГРВІ та грипу. Громадяни можуть зателефонувати за номерами: 0-800-502-70-80 (дзвінки зі стаціонарних телефонів безкоштовні) та 64-23-96.
Як повідомляє обласне управління охорони здоров’я, у всіх містах і районах створюються резервні ліжко-місця – на випадок потреби.
Медики ще раз наголошують, звертаючись до людей: наше здоров’я передусім у наших же руках. Тому рекомендують по можливості обмежити відвідання місць скупчення людей, якщо ж виходите з дому, обов’язково вдягайте маску, дотримуйтесь правил особистої гігієни – часто мийте руки і якнайчастіше проводьте вологе прибирання та провітрювання приміщень. При найменших проявах гострого респіраторного захворювання необхідно звертатися за медичною допомогою! Не займайтесь самолікуванням!




Управління інформації та зв’язків із
громадськістю облдержадміністрації

 

02 листопада 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів