На Закарпатті податківці щоденно моніторять аптечні заклади. Не допомагає

У зв’язку з оголошенням в Україні епідемії грипу та карантину у дев’яти областях, в тому числі Закарпатській, 31 жовтня ДПА України зобов’язала регіональні податкові адміністрації здійснювати контроль за реалізацією лікарських засобів і виробів медичного призначення.

 

У Державній податковій адміністрації у Закарпатській області створено мобільні групи у складі працівників підрозділів податкового контролю юридичних осіб, оподаткування фізичних осіб та податкової міліції. У межах своєї компетенції члени мобільних груп перевіряють в аптечних закладах:

- наявність окремих обов’язкових лікарських засобів і виробів медичного призначення, визначених постановою Кабміну від 30.10.2009р. №1154;

- неперевищення граничних оптово-відпускних та роздрібних цін на них у період карантину;

- дотримання аптечними установами чинного законодавства у сфері готівкових розрахунків.

Наразі проведено 15 перевірок суб’єктів господарської діяльності, що здійснюють реалізацію лікарських засобів та виробів медичного призначення. Під час проведених обстежень у Перечинському та Великоберезнянському районах встановлено відсутність усіх обов’язкових лікарських засобів та виробів медичного призначення (визначених постановою КМУ від 30.10.2009р. № 1154). В окремих аптечних закладах в наявності лише окремі найменування ліків. Це зокрема, аптеки міста Ужгорода, Берегівського, Мукачівського, Свалявського та Хустського району. Фактично в усіх аптечних закладах не продаються маски одноразового використання та маски марлеві багаторазового використання. Також виявлено факти порушення перевищення граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення на період карантину у Мукачівському та Свалявському районах. Разом з тим, за результатами проведених перевірок трьох суб’єктів господарювання виявлені порушення порядку готівкових розрахунків.

Контроль органів державної податкової служби за реалізацією лікарських засобів і виробів медичного призначення триває, проводиться щоденний моніторинг порушень.

 

04 листопада 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів