До кінця року долар подорожчає до 9 гривень

Відмова МФВ дати Україні черговий транш кредиту може призвести до паніки на валютному ринку та зниження курсу гривні, прогнозують експерти. Відмова Міжнародного валютного фонду надати Україні черговий транш кредиту зіграє дестабілізуючу роль для валютного ринку України та може призвести до зниження курсу гривні.

 

Таку думку висловили українські економічні експерти. Зокрема, про майбутню нестабільність національної валюти попередив директор Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський. "Очікування чергового траншу було чинником стабілізації", - сказав він. Бураковський додав, що існує багато інших чинників дестабілізації валютного ринку, зокрема, те, що "населення неспокійне" і налаштоване купувати іноземну валюту.

В той же час, на думку експерта, "співпраця з МВФ могла дати додаткові якорі стабільності". У свою чергу, старший економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Ільдар Ґазізуллін спрогнозував, що найближчим часом "Національний банк відходитиме від утримання курсу валют в певному діапазоні". За прогнозом експерта, до кінця року станеться "певне послаблення гривні", долар коштуватиме близько 9 гривень. Разом з тим, Газізуллін зазначив, що "чинник паніки є визначальним, і він може істотно вплинути на курс обміну".

Нагадаємо, раніше перший заступник глави НБУ Анатолій Шаповалов спрогнозував, що до кінця року курс гривні може залишитися стабільним, на нинішньому рівні. За словами банкіра, НБУ має достатньо коштів і засобів для того, щоб утримати курс національної валюти.

tsn.ua

 

13 листопада 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів