Ліс в оренду не давати... Пропонує головний лісівник країни

Ліс — справа темна, — каже голова Комітету лісового господарства України Микола Тимошенко і при цьому зазначає — сьогодні репутація закарпатських лісивників невисока.

 

Про наших лісівників, про виконання відновлювальних робіт на об’єктах, постраждалих під час повені 2008 року, та про питання лісу в нашому краї говорив під час прес-конференції головний лісівник країни. Власне до Ужгорода він завітав у рамках виїзного засідання колегії Держкомлісгоспу України.
"Люди вважають, що ми вдень і вночі вивозимо кругляк, це викликає в них заздрість і це справедливо. Тому ми змінюємо систему співпраці з місцевим населенням", — наголошує пан Тимошенко. Як він каже, в майбутньому рішення в лісовому господарстві прийматимуться лише після обговорення їх із громадою або з депутатами місцевих рад.
Щодо відновлювальних робіт після липневого паводка, то з виділених 90 мільйонів гривень уже освоїли понад 89 мільйонів. На сьогодні вже відремонтували понад 1000 км лісових доріг, близько 500 мостів та містків, 96 водопропускних труб. Наводячи цю інформацію, Тимошенко окремо дякував закарпатським лісівникам за хід відновлювальних робіт. Також він потішив, мовляв, у Закарпатті найменша частка хворого лісу загалом по Україні.
Головний лісівник країни також зазначив, що Держкомлісгосп запропонує тимчасово призупинити передачу лісових угідь у оренду до законодавчого врегулювання цього питання, позаяк часом нові "господарі" вважають орендовані ліси власною вотчиною — споруджують кафе і бари, обгороджуються парканами і шлагбаумами, забороняють людям заходити у "свої" угіддя, щоб назбирати грибів та ягід.

РІО

 

14 листопада 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів