Закарпатці знову можуть бути призвані на війну в Афганістан

"Ющенко втягує Україну у війну в Афганістані"

 

"Збільшення української військової присутності в Афганістані – останній подарунок, глави держави, який іде, заокеанським покровителям".

Так кандидат в президенти України Сергій Тігіпко прокоментував рішення РНБО "в рази збільшити" чисельність українського контингенту в рамках місії ООН в Афганістані. Зокрема, планується, що українські військовослужбовці візьмуть участь у наданні медичної допомоги, патрулюванні та розмінуванні. Досі в цій країні було тільки 10 українських військових медиків.
"У кожному разі, йдеться про пряму участь в бойових діях. Ситуація в цій країні є дуже складною. Коаліція на чолі зі Сполученими Штатами фактично програє війну. Країни-члени НАТО дуже неохоче посилають туди своїх солдатів. Тепер в цю авантюру, затіяну Бушем ще в 2001 році, втягують нас", - зазначив Тігіпко. Він звернув увагу, що з країн, не пов’язаних прямими зобов’язаннями відповідно до статутсу членів Альянсу, тільки Україна та Грузія останнім часом вирішили розширити свою участь в афганській операції. "Як виявилося, не обов’язково вступати до НАТО, щоб проливати кров за неї", - підкреслив Тігіпко.



Прес-служба Сергія Тігіпка

 

23 листопада 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів