Сергій Ратушняк: "Голосуючи за Януковича, ви знову голосуєте за третю реінкарнацію Балоги і ще одне десятиліття рабства"

Кандидат у президенти С. Ратушняк про голоси виборців, підкилимні домовленості, перші дії на посту президента.

 

Сергій Ратушняк і у статусі кандидата в президенти воліє залишатися собою, не прагне подобатися, як це на межі істерики роблять інші. Без сумніву, він може претендувати на голоси прихильників у всіх регіонах України, але, як відомо, вибори роблять не ті, хто голосує, а ті, хто ці голоси підраховує. Складно буде захистити голоси виборців у рідному Закарпатті, адже Балога пообіцяв їх Януковичу в обмін на губернаторство. "Я хочу сказати закарпатцям: " Голосуючи за Януковича, ви знову голосуєте за третю реінкарнацію Балоги і ще одне десятиліття рабства. Хоча хто би не прийшов до влади, йому відведено буде щонайбільше рік-півтора, і все буде зруйновано", — вважає Сергій Ратушняк. Кандидат із Закарпаття на сьогодні тримається в ізоляції центральними телерадіоканалами, адже прагне сказати інше, аніж те, що вони звикли чути досі. А коли щось не подобається (бо не через "шолом"), то від нього зручніше дистанціюватися. Втім, у Сергія Ратушняка є запрошення і пропозиції від регіональних мас-медіа Черкас, Львова, Запоріжжя, Херсона, Дніпропетровська, Чернігова. Україна знає Ратушняка і хоче його почути.

На запитання про перші дії на посту президента Сергій Ратушняк відповів:" Закрию кордони для виїзду, вильоту літаків, а також для іноземців. Тому що має бути повне візове віддзеркалення. Ми ж очікуємо на візи місяцями, 25 відсоткам у отриманні віз відмовляють, а на кордоні під час дво-тригодинних принизливих перевірок роздягають-роззувають. Те ж саме має бути для іноземців." Інше, що необхідно буде зробити — це згуртувати три робочі групи фахівців. Завдання першої — розробити фіскальне законодавство для сучасної України (податкове, митне тощо), адже не може бути нормальної податкової системи з десятками видів оподаткування, які дозволяють приховати завод із мільярдними прибутками й нічого не платити. Не можна безкарно прибуток підприємства у вигляді попередньої виплати дивідендів переганяти на офшорні компанії, будь-яке перерахування на офшор оподатковувати на 50 відсотків! Завдання другої групи — розроблення стратегії розвитку України й акумулювання коштів на науку й інновації, продукування новітніх технологій; визначення пріоритетів у економіці, пошук виробничого, інтелектуального, грошового, сировинного ресурсів. Це розвинене вітчизняне літакобудування, освоєння космосу, кораблебудування (військові крейсери, торговельні судна), виробництво власних комп’ютерів і телевізорів. Завдання третьої групи — розроблення гуманітарного пакета щодо захисту прав людини, мовних питань, історичної ідентифікації української нації. На переконання Сергія Ратушняка, не на середньовіччі та шароварщині треба сьогодні замикатися й називати телефонну трубку "слухавкою"( це при Леніні були "слухавка" і "говорухівка", як два окремі пристрої, але з того часу вони вже в одному "тілі" і називається це телефонною трубкою). Українська як державна мова — поза сумнівом, але ж незнання російської — це неможливість для наших дітей читати Пушкіна і Достоєвського. Більше того, через два роки зробити для них обов’язковим іспит будь-якою іноземною мовою світу ( російська за іноземну не вважається), а через п’ять років уже іспит з двох предметів іноземними мовами. У часі, в якому ми живемо, не можна замикатися звужено на мовних чи ментальних темах (за прикладом, скажімо, Віктора Андрійовича, який хотів галицький менталітет... одягнути на Донеччину). Україна різниться ментально, за період нашої історії в нас створилося двадцять п’ять субкультур регіонального рівня. Та саме в цій різноманітності й криється наш потенціал, бо численні грані нашого різноманіття насправді дуже міцно і назавжди поєднані в державі, ім’я якій Україна. Залишається тільки відчути себе її свідомими громадянами (за словами Сергія Ратушняка, "воїнами з бюлетенями в руках, поки ще не час брати сокири і гвинтівки") та "зі шлунків олігархів висмикнути свою державу й повернути її собі".

 

23 листопада 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів