"Нова Русинія": русини Закарпаття визначаються з подальшими кроками

Клуб "Нова Русинія" у річницю референдуму щодо автономії Закарпаття, провів засідання керівної ради

 

Клуб "Нова Русинія" у річницю референдуму щодо автономії Закарпаття, провів засідання керівної ради. Порядок денний: визначення основних моментів на яких могла б ґрунтуватися спільна держава:


1. Конфедерація. Три суб’єкта конфедерації Україна: Закарпаття, Крим, Україна, рівноправність котрих закріплена конституцією конфедерації Україна.



2. Три державні мови. На всій території України загальнонаціональні телеканали і газети висвітлюють інформацію окремо українською, російською, русинською мовами. У світлі майбутнього переходу на цифрове інтерактивне телебачення - можливість вибору в ефірних програм звукової доріжки або субтитрів на одному з трьох мов. Повсюдно можливість у місцях компактного проживання, наприклад, україномовного населення Сходу України, так само як і навпаки - отримувати середню і вищу освіту саме цією мовою, звертатись до органів державної влади, одержувати інформацію рідною мовою. Чиновники на цих територіях зобов’язані володіти окрім української, такою мовою територіальної дивниці, або русинською, або російською. Обов’язкове вивчення, наприклад, української мови в школах України, можливість вибору його як основної мови на якому йде навчання, або як окремий обовязковий предмет. Таким чином, 100% жителів України будуть знати українську мову, а разом з тим, і власну мову.



3. Форма правління в конфедерації - парламентська республіка. Кожен із трьох учасників конфедерації має рівно третину місць у парламенті, депутати обираються загальним таємним голосуванням окремо в кожному з трьох учасників конфедерації. Президент конфедерації обирається парламентом.



4. Реформа загальної армії. Призовники залишаються служити у своїх військових округах. Тобто, наприклад, житель Донецька не поїде служити на Закарпаття, так само як і навпаки.



5. Загальна назва конфедеративної держави - Україна.



6. Столиця конфедерації - Київ. Історично, саме "мати міст русинських" єднала навколо себе міста-князівства русичів.



7. Примиритися за частиною історії. На державному рівні визнати і покаятися в сумні сторінки нашого минулого, щоб подібне більше ніколи не повторювалося. Наприклад, визнати і засудити злочини радянської влади, у своїй збоченій гонитві за комуністичною утопією загубивши мільйони власних громадян. Так само як і визнати УПА, в своїй боротьбі.




Окремим рішення збори вирішили звернутись до кандидатів у президенти України, та запропонувати їм визнати національність "русин", почати обговорення ідеї створення конфедерації.

Політичні консультації триватимуть до 30 грудня 2009 року, а вже з 1 січня 2010 року "Нова Русинія" визначиться з підтримкою кандидата на посаду Президента України. Ним стане, той, хто підтримує принципи та ідеологію визнання "русинів" як домінуючої нації Закарпаття.

Прес служба " Нова Русинія"

 

01 грудня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів