Юлія Тимошенко: Прийняття Закону про підвищення соціальних стандартів - велика програма обману

Юлія Тимошенко вважає підняття соціальних стандартів великою аферою в рамках президентської кампанії

 

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко вважає підняття соціальних стандартів великою аферою в рамках президентської кампанії.

Про це Глава Уряду заявила сьогодні під час зустрічі з активом Шахтарського союзу та пенсіонерами-вугільниками, повідомляє прес-служба Кабміну.

"В суспільстві дуже мусується питання підняття соціальних стандартів, на цьому зробили цілу велику президентську кампанію... Все це якась велика афера і велика програма обману, тому що вони розуміють: якщо вони планують прийти до влади, то виконувати те, що публічно оголошували, грошей у них немає", - наголосила Юлія Тимошенко.

Прем’єр-міністр зазначила, що після аналізу Закону про підвищення соціальних стандартів та внесених у зв’язку з цим змін до Закону про Держбюджет урядовці були "глибоко шоковані". За словами Юлії Тимошенко, згідно з цими документами, майже 6 млн. пенсіонерів отримають зменшення своїх пенсій в середньому на 23 грн., ще майже 6 млн. осіб отримають підвищення до пенсії лише 60 коп., 2 млн. осіб, які мають стаж роботи від 35 до 50 років, матимуть до 8 грн. підвищення.

У той же час, як відзначила Глава Уряду, за рахунок збільшення на 1 млрд. грн. видатків бюджету збільшуються якраз в середньому на 900 грн. пенсії чиновникам усіх рівнів.

"Ми були шоковані цією інформацією, тому що розкручено воно було настільки потужно... нам довелося приймати цілу низку законів, щоб не допустити скорочення виплати пенсій всім пенсіонерам нашої країни", - наголосила Прем’єр-міністр.

Юлія Тимошенко також додала, що після прийняття цих законів на 511 млн. грн. зменшені видатки у 2009 році регіонам для виплати соціальних допомог малозабезпеченим родинам, сім’ям з дітьми, інвалідам, дітям-інвалідам і т.д.

 

02 грудня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів