Янукович не збирався підвищувати соцстандарти, це був просто невдалий піар

Партія Регіонів та її лідер Віктор Янукович самі не вірили в можливість підвищення рівня мінімальних зарплат, пенсій та соціальних виплат. Ця ідея була обрана піар-технологами Януковича як варіант для позиціонування Віктора Федоровича в ролі борця за права простих українців. Таке повідомив представникам засобів масової інформації Народний Депутат України Олександр Кеменяш.

 

За словами О. Кеменяша, фарс із підняттям соцстандартів був чітко продуманою технологією. По-перше, пропонуючи підвищити людям зарплати та пенсії, Янукович мав на меті сподобатися виборцям, бо хіба є хтось, хто не хоче отримувати більше грошей? По-друге, в Партії регіонів чудово всі розуміють, що збільшувати соціальні видатки з Держбюджету під час світової кризи неможливо, бо це тільки поглибить кризу і спричинить потужний виток інфляції, а не сприятиме покращенню добробуту громадян. Регіоналам не важко було спрогнозувати, що з вказаних причин, Уряд, який з усіх сил намагається витягти країну з кризи, буде проти цього законопроекту. Так і сталося і економічний блок Уряду і Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко резонно зауважили, що закон не на часі й запропонували перенести його ухвалення на час, коли криза минеться. Попри це, і Янукович і всі депутати з ПР, які хоч трохи вміють говорити, на всіх мітингах кричали про те, що вони "білі і пухнасті" пропонують підвищити соцвиплати, а "погані" урядовці, Тимошенко і депутати з фракції БЮТ проти цього. Таким, чином, регіонали отримали привід для піару: якщо закон ухвалять, то Янукович скаже, що завдяки йому і Партії регіонів людям підвищили соцстандарти, якщо не ухвалять, то вони казатимуть, мовляв, бачите, як Юля про вас піклується, ми пропонуємо, а вони проти.
Однак, як з’ясувалося, регіонали самі себе підставили, закон таки був проголосований і коли фахові економісти з Уряду, почали його вивчати, то з’ясувалося, що регіони фактично проштовхнули закон, який не підвищує соцстандарти, а навпаки зменшує їх!!!
Як повідомив, голова Пенсійного фонду Олексій Зарудний, за цим законом майже 6 млн. пенсіонерів отримають зменшення своїх пенсій в середньому на 23 грн., бо скасовується цьогорічна надбавка до пенсій від Уряду, ще майже 6 млн. осіб отримають підвищення до пенсії лише 60 коп., 2 млн. осіб, які мають стаж роботи від 35 до 50 років, матимуть до 8 грн. підвищення, а ось пенсіонерам-депутатам, високопосадовцям закон передбачає збільшення пенсій на 1 тис. грн.
Таким чином, невдалий піар регіонів на вразливій для українців темі підвищення соцвиплат став причиною того, що Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко разом з міністрами на засіданні Уряду змушені були вишукувати способи і резерви в Держбюджеті, як не допустити зниження соцвиплат, а, за можливості, хоч трохи їх підвищити. Як відомо, Урядом було прийняте рішення, згідно з яким з грудня в Україні не зменшується жодна пенсія. Більше того, зберігаються всі, встановлені раніше надбавки і доплати до пенсій, і збільшується пенсія насамперед у найбільш вразливих верств населення, які отримують мінімальні пенсійні виплати.

 

04 грудня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів