Відбулося засідання колегії ДПА у Закарпатській області

2 грудня 2009 року відбулося засідання Колегії ДПА у Закарпатській області під головуванням голови облДПА Мирослава Хом’яка, на якому підбито підсумки діяльності підрозділів податкової служби Закарпаття за 10 місяців поточного року

 

У засіданні взяли участь керівники структурних підрозділів облапарату, начальники податкових інспекцій та відділень.З узагальненою інформацією про підсумки діяльності податкових органів області за січень-жовтень ц.р. перед присутніми виступив Мирослав Хом’як. Мирослав Степанович, з-поміж іншого, закцентував увагу на важливості посилення взаємодії між підрозділами державної податкової служби, створенні необхідних умов для послідовних та узгоджених дій, що дасть можливість спрямувати всі зусилля на покращення адміністрування податків та, відповідно, виконання планових показників з наповнення Державного бюджету.

Далі перший заступник голови облДПА Роман Дякунчак детально проаналізував стан надходжень платежів до бюджетів усіх рівнів в розрізі податків. Так, протягом січня-жовтня ц.р. податківцями області мобілізовано до Зведеного бюджету області 1,2 млрд. грн. Збір платежів до загального фонду Державного бюджету склав 523,3 млн. грн. Р.Дякунчак також зупинився на проблемних питаннях адміністрування податку на прибуток, податку на додану вартість та акцизного збору, наголосивши на тому, що практично всі податкові інспекції мають резерви, які необхідно використати з тим, щоб у грудні покращити показники ефективності роботи та збільшити надходження до бюджетів усіх рівнів.

Заступник голови облДПА Дмитро Штикало проаналізував роботу підрозділів оподаткування фізичних осіб, наголосивши на важливості посилення заходів щодо легалізації найманих працівників та "зарплати у конвертах". Також особливу увагу звернув на необхідності підвищення ефективності до перевірочного аналізу та контрольно-перевірочної роботи, зокрема, щодо упередження та руйнування схем незаконної мінімізації податкових зобов’язань, виведення із збитковості підприємств, виявлення так званих “податкових ям”. Важливим напрямом має стати і аналіз виявлених розбіжностей в розшифровках податкового кредиту та податкових зобов’язань, упередження незаконних заявок на відшкодування ПДВ тощо, заходи щодо зменшення податкового боргу. На колегії також було докладно проаналізовано як проблемні питання за кожним напрямом роботи податкових органів, так і стан справ з наповненням бюджетів у всіх інспекціях та відділеннях. Учасники зібрання обговорили напрями покращення адміністрування податків та визначили шляхи використання резервів для максимальної мобілізації податкових надходжень. Підсумовуючи засідання колегії, голова ДПА у Закарпатській області Мирослав Хом’як окреслив основні напрямки роботи органів податкової служби області. Основним завданням має стати руйнування схем мінімізації податкових зобов’язань, запобігання ухиленню від оподаткування та створення рівних умов для усіх суб’єктів господарювання.

За результатами колегії прийнято відповідні рішення з усіх порушених питань.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян

ДПА у Закарпатській області

 

04 грудня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів