Звернення

до українських виборців, кандидатів у Президенти та їхніх команд, а також усіх, кому не байдужа майбутня доля України

 

Дорогі співвітчизники!

Останні події української політики породжують загрози для української держави і нації, які не можуть залишити нас байдужими.

Усі ми, що підписалися нижче, вболіваємо за долю України та не можемо стояти осторонь політичних баталій. Нам, так само, як і вам, вже набили оскому скандали, продажність, відверте хамство й самозакохана дріб’язковість так званої політичної еліти. Політика в Україні цілком заслужено відповідає визначенню "брудної", що спонукає все більше мислячих людей від неї дистанціюватися. Але, на жаль, у цій політичній площині залишаються основні реальні важелі, якими управляється життя кожного з нас. Можливо, на те й розраховують невидимі режисери цього політичного спектаклю, що в якийсь момент нам стане байдуже, хто і з якими намірами цими важелями оволодіє.

Так чи інакше, але коли в домі злодій, пожежа, або ще якесь лихо, то вже ніколи думати про сімейні сварки й немитий посуд. Треба бити в дзвони й рятувати господу.

Звернутися до громади у цей непевний передвиборчий час нас змушує реальна небезпека, яка нависає над Україною, і яку ми не маємо права ігнорувати. Соціологічні опитування демонструють можливість перемоги кандидата в Президенти Віктора Януковича у другому турі виборів. Це стає можливим через небувалу байдужість і розчарованість виборців патріотичного спрямування й традиційну внутрішню конфронтацію у відповідному політичному таборі.

Таким чином, Україна може отримати політичне керівництво, яке неодноразово й дуже послідовно демонструвало свої антиукраїнські, антидемократичні погляди, а також не словом, а ділом проводило відповідні рішення в життя. Маємо на увазі не лише лідера Партії регіонів особисто, але і його антиукраїнське оточення в особах панів Табачника, Азарова, Колесніченка, Левченка, Калашнікова та ін. Згадувати ці одіозні імена ми змушені для того, щоб ні в кого не залишалося ілюзій стосовно того, хто й яку політику буде здійснювати від імені України в разі перемоги В. Януковича на виборах у 2010 році.

Ви сподіваєтеся, що вони змінилися з того часу, як були при владі? Так, змінилися. Але не в кращий бік. Вони стали ще злішими, нетерпимішими, а тепер ще й впевненими у своїй безкарності.

Ви думаєте, що тоталітаризм в Україні неможливий? У такому разі, ви глибоко помиляєтеся. У суспільстві зріє неприхована агресія люмпена-безбатченка, яка посилюється розгубленістю та демобілізованістю здорових сил нації.

Ми поважаємо право кожного на індивідуальні симпатії у політиці, право на політичні переконання, ідеологічні та світоглядні преференції. На жаль, повторити унікальну ситуацію, коли на президентських виборах 2004-го всі патріотичні сили об’єдналися довкола одного спільного кандидата, цього разу не вдалося.

Ми просимо вас лише про одне. Будьте мудрими в другому турі голосування, який напевне у цій непростій ситуації нас очікує. Не дайте керувати вашою волею емоціям, зневірі й байдужості. Пам’ятайте, що всі ми, українці, стоїмо біля останньої межі, за якою нас може чекати нова національна катастрофа.

Ми стояли біля цієї межі в 2004-му, і, здавалося, вже ніколи до неї не наблизимося. Але історія випробовує наше терпіння й наше сумління. Тому з неї треба винести уроки. Один із цих уроків звучить сьогодні приблизно так: волю і Україну треба відстояти стільки разів, скільки це буде необхідно. І варто один раз відступити, щоб втратити плоди сторічних змагань.

Звісно, Україна не вмре. Але наша поразка в цих виборах може дуже далеко відкинути країну від здобутого суверенітету, демократії, від поваги сусідів, від миру й спокою в нашому домі. І скількох жертв буде коштувати нам повернення хоча б до нинішнього стану, який викликає так багато справедливих нарікань, знає один Бог.

Ми закликаємо усіх патріотичних претендентів на Президентську посаду в Україні та їхніх симпатиків не роздмухувати застарілі непорозуміння, не займатися самоїдством і взаємопоборюванням – усе це лише на руку нашим опонентам.

Отже, у другому турі, ми всі, патріоти України, повинні прийти на виборчі дільниці й сказати тверде і впевнене "Ні" чужій владі – Януковичу та його кримінальному оточенню, а також об’єднатися довкола того кандидата, який вийде від демократичних сил до другого туру. А потім вже можна починати складну й принципову розмову – зі своєю владою.

Ми звертаємося до усіх демократичних кандидатів у Президенти України, до усіх, кому не байдужа доля України, з пропозицією приєднатися до цього звернення. Від нашої мудрості та політичної зрілості залежить доля України!

Будьмо пильними! Будьмо відповідальними! Разом переможемо!


1. Кеменяш Олександр Михайлович – народний депутат України, голова Закарпатської обласної організації партії "ВО "Батьківщина"
2. Гудима Олександр Миколайович – народний депутат України, кандидат технічних наук, засновник і президент Української енергетичної асоціації.
3. Гринів Ігор Олексійович – народний депутат України, один з ініціаторів, ідеологів та засновників партії "Реформи і Порядок".
4. Гнаткевич Юрій Васильович - український вчений, політик і громадський діяч, кандидат педагогічних наук, доцент, народний депутат України.
5. Давимука Степан Антонович – народний депутат України, Кандидат технічних наук, член Національної спілки журналістів України, Заслужений економіст України.
6. Бондаренко Олена Федорівна – народний депутат України, голова Всеукраїнської громадської оргкнізації "Жінки за реформи"
7. Тарасюк Борис Іванович – дипломат, політик, народний депутат України, Надзвичайний і Повноважний Посол України
8. Стретович Володимир Миколайович – народний депутат України, правник, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України, Голова Християнсько-демократичного союзу, почесний президент Світового конгресу українських юристів, президент Фонду сприяння правовим і політичним реформам
9. Таран (Терен) Віктор Васильович - український письменник, політик, народний депутат України, лауреат премій ім. В.Сосюри, ім. О.Копиленка, "Благовіст".
10. Філенко Володимир Пилипович – народний депутат України, історик, економіст.
11. Матвієнко Анатолій Сергійович – народний депутат України, президент Інституту відкритої політики
12. Цибулько Володимир Миколайович - український поет, перекладач, політичний діяч
13. Кармазін Юрій Анатолійович – заслужений юрист України, народний депутат України, державний радник юстиції.
14. Яворівський Володимир Олександрович – письменник, Голова Національної спілки письменників України, народний депутат України, лауреат Державної премії України ім. Т.Г.Шевченка.
15. Зварич Роман Михайлович – народний депутат України, один з організаторів Конгресу українських націоналістів
16. Косів Михайло Васильович – заслужений діяч мистецтв України, член спілки письменників України, народний депутат України,
17. Бірюк Лев Васильович – народний депутат 4-го, 5-го, 6-го скликань
18. Курпіль Степан Володимирович – народний депутат 6-го скликання, заслужений журналіст України
19. Корж Віталій Терентійович – народний депутат 4-го, 6-го, 6-го скликань, кандидат економічних наук, член Ради Міжнародної спілки українських підприємців, член наглядової ради Міжнародного доброчинного фонду “Українська хата”, член Опікунської ради Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка, член оргкомітету Міжнародного конкурсу “Моє слово про Шевченка”,
20. Стецьків Тарас Степанович – громадський діяч, народний депутат України.
21. Дімаров Анатолій Андрійович - письменник-прозаїк, лауреат Державної премії України імені Т. Г. Шевченка
22. Лук’яненко Левко Григорович - народний депутат України 1-го,2-го,4-го,5-го скликань, багатолітній в’язень радянських тюрем і таборів, Герой України
23. Матвієнко Ніна Митрофанівна - народна артистка України, лауреат Державної премії УРСР ім. ї. Г. Шевченка, Герой України
24. Новіков Микола Васильович - академік Національної академії наук України, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Державних премій в галузі науки і техніки УРСР, СРСР, України
25. Петриненко Діана Гнатівна - народна артистка СРСР, лауреат Державної премії України ім. Т. Г. Шевченка
26. Попович Мирослав Володимирович - академік Національної академії наук України, директор Інституту філософії ім. Г. С. Сковороди НАН України
27. Ситник Костянтин Меркурійович - академік Національної академії наук України, народний депутат України 3-го та 4-го скликань

 

17 грудня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів