Регіонали вирішили не ображати корупціонерів

Депутат Закарпатської обласної ради Андрій Сербайло вважає, що опозиція фактично взяла корупціонерів під своє крило.

 


Закон про боротьбу з хабарництвом був заветований Президентом, а згодом депутати з Партії регіонів відмовилися голосувати за подолання вето.
Депутат Закарпатської обласної ради Андрій Сербайло вважає, що опозиція фактично взяла корупціонерів під своє крило.
"Простіше за все бідкатися, що країна погрузла в корупції і подолати її неможливо. Насправді ж, у депутатів є всі важелі, аби покінчити з нею раз і назавжди. Та опозиція ще раз довела, що не дасть в образу корупціонерів і не допустить притягнення їх до відповідальності. До речі, за цей антикорупційний закон фракція БЮТ завжди голосувала в повному складі", – прокоментував А. Сербайло.
Розроблений Головою комітету з національної безпеки й оброни Анатолієм Гриценком законопроект №3428 про боротьбу з хабарництвом передбачав для посадових осіб всіх рівнів за одержання хабара в розмірі від 10 тис. доларів покарання у вигляді 15 років без права амністії й конфіскацію майна. За такі ж протиправні дії слідчих, працівників органів прокуратури й суддів передбачався довічний термін ув’язнення без права амністії й з конфіскацією майна.
Прийнятий Верховною Радою ще в травні, цей Закон міг реально "зламати хребет корупції" в Україні. Посадовці б сім раз подумали, перш ніж брати участь у корупційних схемах, влада почала б очищуватися від тих, хто прийшов у неї не працювати на користь держави, а тільки задля власної вигоди. Та Президент України Віктор Ющенко заветував цей закон. А Партія регіонів, яка раніше голосувала за нього, за вказівкою свого лідера Віктора Януковича, не стала долати це вето. Так само вчинив і Арсеній Яценюк, який на словах багато розповідає всім про те, яким чином слід боротися з хабарниками, а на ділі не бере участі в голосуванні, тим самим вносить і свій вклад "в боротьбу з корупцією".
"Тепер усім зрозуміло, хто рішуче налаштований на боротьбу з корупцією, а хто її імітує. Всі чиновники-хабарники можуть уважати Януковича своїм "хрещеним батьком" і, мабуть, будуть голосувати за нього," – саме так прокоментував неприйняття закону його автор Анатолій Гриценко.

 

21 грудня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів