Сергій Тігіпко: "Обіцяння реформ – це ще не реформи"

Українська влада надто легко вступає в різноманітні спільноти, підписує декларації й дає обіцянки і так само легко потім не виконує свої зобов’язання".

 

Українська влада надто легко вступає в різноманітні спільноти, підписує декларації й дає обіцянки і так само легко потім не виконує свої зобов’язання".

Так кандидат в президенти Сергій Тігіпко прокоментував інформацію про прийняття України до Енергетичного співтовариства, яке відбулося 18 грудня в Загребі. Мета цієї організації - сприяння в об’єднанні енергетичних ринків Європи і встановлення єдиних правил їх функціонування. Зокрема, йдеться про тарифоутворення на газ та електрику. Остаточно вступ до Енергетичного співтовариства відбудеться після ратифікації відповідного договору Парламентом.
"Вступ до Енергетичного співтовариства означає готовність влади проводити глибокі реформи в енергетиці. Досі слова та дії керманичів держави прямо цьому суперечили", - говорить Сергій Тігіпко. "Непрозорий "Нафтогаз", корупція при експорті електроенергії, розкрадання на вугільних шахтах - все свідчить про те, що такої готовності немає", - вважає політик. На його думку, членство в цій організації накладає на країну конкретні зобов’язання щодо проведення реформ з чіткими часовими параметрами. "Вступ до Енергетичного співтовариства з натхнення неприйнятний", - переконаний Тігіпко. - Членство в цій організації має бути отримане після вирішення питання влади в країні". Тоді участь України в Енергетичному співтоваристві стане важливим додатковим стимулом та аналітичною підтримкою реформ. "Але ми не можемо собі дозволити вкотре дати зобов’язання Європі й порушити їх. Нам просто втомляться довіряти", - зазначив Сергій Тігіпко.

Прес-служба Сергія Тігіпка

 

22 грудня 2009р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів