О. Ледида: "Перемога Віктора Януковича на Закарпатті була прогнозованою"

Закарпатські регіонали та міжнародні спостерігачі розказали про перебіг виборів в області

 

Голова Закарпатської обласної організації Партії регіонів Олександр Ледида повідомив, що перемога Віктора Януковича на Закарпатті була прогнозованою. Попередньо соціологічні дослідження свідчили про різницю між головними суперниками на користь кандидата від Партії регіонів на 3%. Результати екзит-полу та попередніх підрахунків, за словами О.Ледиди, це підтвердили: "Впевнено можна сказати, що Віктор Янукович не є кандидатом тільки Східної України—за нього проголосувало 10 регіонів України і у тому числі західна область—Закарпаття".
"За нашими даними на Закарпатті проголосувало 56,7% виборців (537 тисяч),-- повідомив очільник обласного осередку ПР.— Якщо порівнювати з явкою на виборах 2007 року, то це більше на 4%, але трохи менше ніж на попередніх виборах Президента".
Головною проблемо цих виборів Олександр Ледида вважає неточності у списках виборців, коли люди не знаходили свої прізвища і не змогли проголосувати. "Це і буде найбільшим питанням, яке необхідно вирішити між 1-им та 2-им турами,-- вважає О.Ледида.
Щодо порушень по області у день виборів, то на думку керівника закарпатських регіоналів, вони незначні і на виборчий процес не вплинуть.
Міжнародні спостерігачі від організації "За чесні вибори", які взяли участь у засіданні відзначили позитивні зміни, які відбулися останніми роками у проведенні виборчих кампаній в Україні. За словами Іоана Хорги, який слідкував за виборчим процесом на Закарпатті, процес відповідає європейським критеріям. "Ми відзначили низьку явку та малу зацікавленість громадянами у виборах. У другому турі необхідно буде активізувати виборців,-- каже Іоан Хорга.

 

19 січня 2010р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів