А. Сербайло: "Є 2 моменти, які насторожують – проблема в реєстрі виборців та голосування вдома"

В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція заступника керівника Закарпатського обласного виборчого штабу кандидата в президенти України Юлії Тимошенко, довіреної особи Юлії Тимошенко Андрія Сербайла.

 

Журналісти почули позицію БЮТу щодо голосування в першому турі президентських перегонів в Закарпатті.
Андрій Сербайло привітав закарпатців зі святом Водохреща та висловив сподівання, що "свята вода змиє весь негатив, який накопився за останній час".
"Я хочу подякувати краянам, які проголосували і віддали свій голос за того чи іншого кандидата", — сказав Андрій Сербайло.
За його словами, результати виборів в цілому для БЮТу виявилися очікуваними. Андрій Сербайло зауважив: "Щодо нашого кандидата – не секрет, що ми ставили за мету отримати перемогу на теренах регіону у першому турі. Проте виконали завдання-мінімум: якщо програти, то з мінімальним відривом. Висновки будуть зроблені. Крім того, ми побачили досить серйозні промахи суто в організаційному плані — не в роботі штабу, а взагалі в процесі виборів на Закарпатті. Є 2 моменти, які насторожують – проблема в реєстрі виборців та голосування вдома. Сподіваємося, що Верховна Рада прийме відповідні зміни до законодавства і ці 2 проблеми будуть ліквідовані".
Серйозних порушень чинного законодавства виборчим штабом БЮТ на Закарпатті зафіксовано не було. В цілому, за підсумками А. Сербайла, вибори пройшли спокійно, демократично. Водночас політик заявив: "Через органи виконавчої влади надходила команда бойкотувати вибори, не йти на виборчі дільниці. Можливо, це пов’язано з тим, що політична сила, яка представляє закарпатську владу, не мала свого кандидата. Сподіваємося, що у другому турі явка виборців буде значно вища і люди віддають свої голоси за достойного кандидата".
Водночас Віктор Янукович, на переконання А. Сербайла, не є тим кандидатом, який міг би стати гідним президентом, прикладом для молоді, таким, якого сприйматимуть у Європі. "Розумний виборець зрозуміє, що обрання В. Януковича президентом може викликати міжнародний політичний скандал", — каже Андрій Сербайло.

 

19 січня 2010р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів