Андрій Сербайло звернувся до прокурора Закарпатської області Юрія Бенци з проханням відреагувати на масове застосування адмінресурсу на користь В. Януковича

Депутатське звернення

 

Шановний Юрію Юрійовичу!

До мене, як депутата Закарпатської обласної ради, надходить інформація про те, що посадові особи місцевого самоврядування та державні службовці області в порушення ст. 64 Закону України "Про вибори Президента України" проводять передвиборчу агітацію за кандидата в Президенти України п. Януковича В.Ф. Так, до прикладу, перший заступник голови Закарпатської ОДА п. Балога І.І. 26 січня ц.р. в робочий час проводив наради в обласному управлінні лісового господарства, в управлінні праці та соціального захисту, а 27 – в ЗАТ "Закарпаттяобленерго", в ході яких інформував, що обласна організація партії "ЄЦ", яку він очолює, прийняла рішення про підтримку на президентських виборах кандидатури п. Януковича та закликав (зобов’язав) присутніх організувати і проводити роботу по голосуванню за вказану кандидатуру.

Голова обласної ради п. Кічковський М. М., який є головою Міжгірської районної організації партії "ЄЦ" та керуючий справами облради п. Бульчак, в присутності голів РДА та райради 27 січня ц.р. в ході наради з директорами шкіл, а потім головами сільських, селищних рад Міжгірського району закликали проводити відповідну організаційну та агітаційно-пропагандистську роботу в підтримку кандидатури Януковича. Про те, що державні службовці та посадові особи місцевого самоврядування розпочали активну участь в агітації за одного з кандидатів на пост Президента – п. Януковича інформація надходить і з інших районів області: п. Йовдій В.М.- голова Тячівської РДА 26 січня в ході наради з головами сільських рад зобов’язав їх провести роботу по голосуванню виборців за вказаного кандидата, п. Риблян М.І. - голова Воловецької РДА проводив наради з головами сільських рад, керівниками освітніх та культосвітніх закладів району на якій проводив агітацію за Януковича та зобов’язав присутніх проводити відповідну роботу в своїх колективах та селах. Пан Медвідь В.В. – голова Рахівської РДА спільно з начальником відділу освіти РДА п. Григірчак Б.Ю. та начальником управління освіти ОДА п. Мотильчак 27 січня ц. р. проводили нараду директорів шкіл та завідувачів дитсадків, в ході якої відкрито агітували за кандидатуру Януковича, а також погрожували звільненням з роботи тих. Хто не буде проводити відповідної агітаційної роботи за вказану кандидатуру. Того ж дня п. Медвідь спільно з в. о. начальника районного відділу соцзахисту п. Клочуряк в ході наради з працівниками даного відділу та районного центру зайнятості проводили аналогічну роботу. А 26 січня той же Медвідь В. В. в робочий час відкрито проводив агітаційну роботу в колективі Рахівського МЛГ.

Пан Шукаль М. М. – заступник голови Великоберезнянської РДА 27 січня спільно з заступником начальника Головного управління праці та соціального захисту ОДА п. Ляпіною Л. Б. провели нараду працівників районного управління праці та соцзахисту за участі керівника районного виборчого штабу кандидата на пост Президента Януковича В. Ф. п. Шукаля М. М., в ході якої відкрито агітували за вказаного кандидата.

Того ж дня п. Шіпош В. З. – заступник голови Великоберезнянської РДА в робочий час проводив нараду з працівниками клубів району, а потім, за участі п. Шукаля М. М. – з працівниками Великоберезнянського РЕМ, в ході якої відкрито агітували за п. Януковича.

На підставі ст. 11, 12, 13, 15 "Закону України про статус депутатів місцевих рад" прошу розглянути дане звернення та вжити заходів прокурорського реагування щодо фактів порушення чинного законодавства зі сторони держслужбовців та посадових осіб місцевого самоврядування.

З повагою

Депутат обласної ради А. А. Сербайло

 

04 лютого 2010р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів