Микола Мельниченко виграв справу проти України в суді

Колишній охоронець президента Кучми Микола Мельниченко виграв позов проти України у Європейському суді з прав людини.

 

Базований у Страсбурзі суд ухвалив рішення, згідно з яким Україна порушила ?вропейську конвенцію з прав людини, відмовивши панові Мельниченку в ре?страції кандидатом у депутати від соціалістичної партії під час виборів до Верховної Ради 2 роки тому.

Заяву Миколи Мельниченка на ре?страцію було відхилено на підставі того, що він подав неправдиву інформацію про місце проживання в Україні, у той час, як від 2001 року він мешка? у США, отримавши там політичний притулок.

Але суд визнав ці пояснення такими, що не відповідають українському виборчому законодавству, і ухвалив виплатити Миколі Мельниченку компенсацію у сумі 5 тисяч ?вро за нематеріальні збитки.

У вівторок Микола Мельниченко влаштував у Варшаві пресову конференцію, на якій оприлюднив те, що було названо новими компрометувальними записами розмов українського керівництва.

Кореспондент Бі-Бі-Сі у Польщі каже, що пан Мельниченко та його соратник депутат Верховної Ради Олександр ?льяшкевич вмикали записи журналістам і казали, що на них зафіксовано розмови пана Кучми з теперішнім кандидатом на президентство прем'?р-міністром Віктором Януковичем.

Микола Мельниченко, який три роки тому отримав притулок у Сполучених Штатах, неодноразово заявляв, що володі? доказами незаконних дій президента Кучми та його оточення.

Президент Кучма відкидав ті звинувачення, а українська ?енеральна прокуратура назвала записи майора Мельниченка штучно змонтованими.

 

20 жовтня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів