КОМІТЕТ НАРОДНОГО ОПОРУ організував мітинг перед Закарпатською обласною радою

Сьогодні, 7 травня 2010 року, в місті Ужгороді біля Закарпатської обласної адміністрації, активісти КОМІТЕТу НАРОДНОГО ОПОРУ (національно-демократичні організації Закарпаття) організували мітинг, вимагаючи від депутатів Закарпатської обласної ради рішуче виступити проти розміщення на Українській території будь-яких іноземних військових баз, стати на захист Конституції України, державного суверенітету та територіальної цілісності. Мітингуючі прийняли відповідну РЕЗОЛЮЦІЮ.

 

РЕЗОЛЮЦІЯ
Мітингу національно-демократичних сил
7 травня 2010 року, м. Ужгород
21 квітня 2010 року Президент України Віктор Янукович підписав додаток до Угоди про статус та умови перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України, відповідно до якого продовжено на 25 років термін перебування ЧФ РФ на території України.
Це підписання відбулося у порушення статті 17 Конституції України, відповідно до якої на території України не допускається розташування іноземних військових баз.
2017 року завершується термін перебування іноземних військових формувань РФ на території України. Якщо Україна за весь час дії базового Договору від 28.05.1997 року сумлінно його виконувала і продовжує це робити, то Російська Федерація фактично за безцінь використовуючи українську землю та майно у брутальний спосіб порушувала укладені між Україною та Росією угоди.
Таких темпів здачі України, як це відбувається нині, очевидно, ніхто не очікував і вони є безпрецедентними, і очевидно це тільки початок. За підтримку Віктора Януковича Кремлем на виборах у 2004 і 2010 роках Україна платить сповна. За надання пільг своїм олігархам щодо ціни на газ Янукович здає національні інтереси України. До цього потрібно додати ще здачу авіаційної промисловості України та ядерної галузі, які також входять до меню, яке заготував Янукович від України у подарунок Кремлю.
Такими зрадницькими кроками Янукович перетворює Україну із суверенної держави в Південно-Західний федеральний округ Росії.
Вся активна частина громадянського суспільства, сьогодні має об’єднатися – щоб Україна як держава не зникла з карти Європи.
Вважаємо, що такі дії Віктора Януковича є несумісними зі статусом Президента України і суперечать присязі Президента України, тому вимагаємо початок процедури імпічменту чинному главі держави.
Тому, ми, представники національно-демократичних сил, звертаємось:
- до Президента України Віктора Януковича з вимогою відкликати свій підпис під вказаною Угодою;
- до депутатів Верховної Ради України з вимогою денонсувати угоду щодо продовження перебування Чорноморського флоту РФ на території України;
- до депутатів місцевих рад всіх рівнів, громадських та політичних організацій краю рішуче виступити проти розміщення на нашій території будь-яких іноземних військових баз, стати на захист України, її суверенітету, територіальної цілісності.
7 травня 2010 року

 

07 травня 2010р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів