У Закарпатської УНП знову викрали прапор, цього разу вже Державний

З вимогою негайно відреагувати щодо викрадення Державного Прапору України, котрий кріпився на фасаді приміщення Закарпатської обласної організації Української народної партії, звернулося керівництво організації до правоохоронних органів.

 

Вранці, 26 травня 2010 року, в місті Ужгороді представники обласної організації УНП виявили викрадення Державного Прапору. "Ми пов’язуємо цю подію з тим, що напередодні викрадення, було створено Закарпатський обласний народний комітет захисту України, координаційний центр якого на даний момент знаходиться в офісі УНП", - таке передбачення висловило керівництво організації.
Щодо представників Закарпатського обласного народного Комітету захисту України, то вони розцінюють це "не просто як хуліганство, а політичну акцію з наругою над Державним Прапором України, що за українським законодавством передбачає кримінальну відповідальність".
Вочевидь, політична акція здійснена представниками тих сил, які люто ненавидять державну символіку України. Керівництво Закарпатської обласної організації Української Народної Партії вже звернулося до правоохоронних органів у зв’язку з інцидентом.
"Вимагаємо розглядати цю справу в ракурсі наруги над державною символікою, що передбачає кримінальну відповідальність виконавців і замовників. Оскільки прапор у комплекті з тримачем оформлений, як приватна власність Народного Депутата України Івана Зайця, тому, буде поданий й відповідний депутатський запит до Головного Управління МВС України в Закарпатській області та до прокуратури Закарпатської області" - констатує Голова Закарпатської обласної організації УНП Іван ГАБОР.
Нагадуємо, що рівно місяць тому, керівництво обласної організації вже зверталася з подібним проханням до правоохоронних органів у зв’язку з викраденням партійного прапору та пошкодженням вивіски. Тоді, керівництво УНП пов’язувало ці наруги з політичною діяльністю організації, оскільки, УНП завжди принципово і відкрито відстоювала національні інтереси, що не подобалось багатьом антиукраїнським силам.
"Незважаючи на подібні інциденти ми й надалі робитимемо все можливе для захисту українських інтересів та відстоювання соборності нашої держави", - констатує Іван ГАБОР.

 

26 травня 2010р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів