Зварич "здав" голову Вищого адміністративного суду...

... і кількох закарпатських судів

 

Суддя Зварич надав свідчення на голову Вищого адміністративного суду Олександра Пасенюка. Минулого тижня між ними відбулася очна ставка, в ході якої Зварич засвідчив 4 епізоди дачі хабарів Пасенюку, при цьому один з хабарів був даний за його (Зварича) призначення. Загальна сума, озвучена в ході очної ставки, - 150 тисяч доларів.

Після очної ставки Зварич був доставлений на відтворення обстановки і обставин події ("слідчий експеримент") в будівлю ВАСУ, де в кабінеті Пасенюка він вказав місця, куди клав гроші, а також описав всю процедуру дачі-отримання хабара.

За годину після описаних подій самого Пасенюка помітили в кабінеті в.о. генерального прокурора Сергія Винокурова, де пробув в цілому більше години.

Про це "Обозревателю" стало відомо з власних джерел.

Джерела також повідомляють, що Зварич надав свідчення (також у зв’язку з хабарництвом) на колишнього замголови Секретаріату Президента Петра Олійника, а також на голову Івано-Франківського обласного адміністративного суду Петра Черепія, де фігурувала сума в 130 тисяч доларів. Також підслідчий надав поіменнно інформацію про корупційну діяльність суддів на Львівщині, Закарпаттті та Івано-Франківщині.

Разом з тим джерело в комітеті з правосуддя ВР не виключає, що в найближчий день Верховна Рада може дати згоду на затримання Пасенюка.

Дещо раніше з’явилася інформація про те, що Зварич почав надавати свідчення проти відомих в Україні діячів. Але незабаром послідувало спростування.

Обозреватель

 

27 травня 2010р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів