Кіссінджер був шокований тим, що повідомив йому Ющенко

У п’ятницю, 22 жовтня, відбулася зустріч кандидата в Президенти України, лідера опозиційного блоку "Наша Україна" Віктора Ющенка з колишнім держсекретарем США Генрі Кіссінджером.

 

Під час розмови, яка тривала більше години, обговорювалися геополітичні питання, зокрема "роль України у формуванні геополітики на ?вропейському континенті", повідомив Віктор Ющенко після завершення зустрічі.

У розмові з Кіссінджером Ющенко висловив переконання, що "?вропа не відбудеться без демократичної України" і підкреслив її унікальну роль ? "роль не буфера, а важливого комутатора".

Крім того, сторони обговорили двосторонні відносини України зі США і Росі?ю. Кандидат у Президенти висловився за якнайшвидший вступ України до Світової організації торгівлі (СОТ) і поглиблення ?вроатлантичної інтеграції.

За словами Ющенка, велика частина розмови була присвячена "атмосфері й обставинам виборчої кампанії".

"У мене склалося враження, що коли ми розповіли про арешти лідерів молодіжних організацій, про те, що на складі Адміністрації Президента було знайдено 150 тонн брудної агітаційної продукції, що сприйма?ться як пасквіль на іншу державу, Кіссінджер був шокований, - розповів кандидат у Президенти. - Він погодився, що це ? Сицилія".

Віктор Ющенко також повідомив співрозмовнику свою позицію стосовно численних порушень виборчого законодавства під час виборчої кампанії.

 

23 жовтня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів