Спостерігачі від СНГ не відстежуватимуть роботу екзит-пулів в Україні

Спостерігачі від СНГ, які беруть участь в моніторингу президентських виборів в Україні, не відстежуватимуть роботу екзит-пулів - опитувань виборців на виході з дільниць. Про це сьогодні повідомив журналістам голова Виконавчого комітету - виконавчий секретар СНГ Володимир Рушайло.

 

?Ми спілку?мося з ЦВК України. Якщо нам скажуть, що центральна виборча комісія і влада України ухвалили рішення результати екзит-полу розцінювати як офіційні, то ми під це підстроїмося. Але думаю, що цього не буде?, - сказав він. Про це повідомля? Р?А ?Новини?.

?Ми бачили, як цей екзит-пол проводився в Білорусі - стоять хлопчики і дівчатка, 18, 19 років, і нема? у них розуміння того, що вони роблять?, - зауважив Рушайло. За його словами, опитування проводиться вибірково. ?Це самодіяльність чистої води?, - вказав голова Виконкому СНГ.

Він нагадав, що вибори базуються на правовій базі. ?Я в жодній країні Співдружності не зустрічав параметри, пов?язані з екзит-полом?, - зазначив Рушайло. Голова Виконкому СНГ зазначив, що в основному в проведенні екзит-пулів зацікавлені ті, хто ?програ? на виборах, а той, хто сильний, йому це не потрібно?.

 

23 жовтня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів