Київське метро обладнають всім необхідним для незрячих пасажирів.

Київська міська державна адміністрація доручила комунальному підприємству «Київський метрополітен» обладнати станції метро для сліпих, у тому числі встановити на стінах інформаційні таблички з шрифтом Брайля.

 

Ці вимоги прописані в Київській міській програмі ?Безбар??рне середовище?.

Згідно з програмою, ?Київський метрополітен? також повинен встановити для незрячих пасажирів на входах, виходах із станцій, переходах між станціями, а також біля ескалаторів звукові орі?нтири.

Київміськадміністрація рекоменду? метрополітену обладнати всі вагони потягів добре освітленими табло з інформаці?ю про напрямок руху потягу.

Метрополітен також повинен вивчити досвід роботи метро в Санкт-Петербурзі (Росія) щодо встановлення на перонах станцій додаткової огорожі із сітки з дверима, які відкриваються синхронно з дверима вагонів, повідомляють ?Подробиці?.

Адміністрація рекоменду? метрополітену також скористатися досвідом пітерського метро і покласти гумову доріжку на лінію безпеки на пероні, щоб інвалід міг намацати її за допомогою тростини.

Окрім цього Київміськадміністрація доручила комунальному підпри?мству ?Київавтодор? і Київському метрополітену звільнити від торгівлі підземні переходи на станціях метро, якими часто користуються незрячі інваліди - ?Либідська?, ?Льва Толстого?, ?Дарниця?, ?Чернігівська?, ?Республіканський стадіон?.

Адміністрація також доручила Головному управлінню транспорту і комунальному підпри?мству ?Київпастранс? обладнати транспорт для комфорту інвалідів і надалі купувати нові автобуси і тролейбуси з урахуванням можливості перевезення пасажирів-інвалідів.

Київський метрополітен, який відкрився в 1960 році, ма? 3 лінії завдовжки 56,5 кілометра, на яких розміщено 43 станції. Пасажирооборот метрополітену - близько 1,7 мільйона осіб на добу.

/ForUm/

 

24 жовтня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів