Акція на захист свободи слова та '5 каналу'

У Києві на Хрещатику відбулася журналістська акція на захист свободи слова та проти утисків "5 каналу".

 

У ній, за повідомленням української служби радіо "Бі-Бі-Сі", взяли участь понад сто людей.

Під гаслами "Свободу не спинити!", "Нас позбавляють роботи!" близько сотні журналістів із різних друкованих та електронних видань, у тому числі тих, які називають контрольованими владою, організували театралізоване дійство: мітлами журналісти замітали тротуар Хрещатика. Вони заявляють, що готові змінити професію журналіста на двірника у разі, якщо їх позбавлятимуть можливості надавати читачам і слухачам правдиву інформацію.

Ось що сказав телеведучий ?вген Глібовицький, один із лідерів Незалежної профпсілки журналістів, яка виступила співорганізатором акції протесту. ?вген формально працю? на телеканалі "1+1", однак з середини вересня був відсторонений від ефіру:

"Я вважаю, що найгірше - це бездіяльність. Ми ма?мо приклад польских колег, які свого часу, не бажаючи брехати своїм слухачам і глядачам, пішли працювати мулярами, штукатурами, таксистами. Зрештою, після того, як впала комуністична Польща, ці люди змогли сформувати еліту сучасної польської журналістики, одні?ї із найкращих у поскомуністичній ?вропі.

Щодо нас, то нас справді небагато, ми це бачимо тут. Але це питання особистого морального вибору. Я не хочу брехати своїм глядачам. ?нші не хочуть брехати своїм слухачам чи читачам. ? ми готові змінити професію, але ми не будемо брехати", - сказав ?вген Глібовицький.

Журналістську акцію підтримала нечисленнна група представників організації "Пора", стосовно активістів яких в останні тижні правоохоронні органи проводять слідчі дії.

[b]Акції у регіонах
[/b]
Акції на підтримку '5 каналу' відбулися так само і в інших містах України. Так, у Львові, за повідомленнями інформагенцій, близько 80 журналістів взяли участь у дійстві, що відбулося у центрі міста, біля пам'ятника Тарасу Шевченку.

В Ужгороді, за повідомленнями нашого кореспондента, в подібній акції взяли до 20 людей.


 

25 жовтня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів