УНП: Підвищення тарифів без реформ - це спроба оживити мерця

Підвищення тарифів на газ для населення без попереднього проведення реформ у сфері ЖКГ та енергетиці є лише "урядовою спробою оживити економічного мерця", - вважає член колегії з питань енергетичної політики ЦП УНП, член Ради Закарпатської УНП Павло Кардаш. "Так само можна спробувати наносити води ситом", - вважає він, коментуючи Меморандум підписаний урядом з МВФ щодо чергового підвищення відпускних цін на газ для населення, починаючи з 1 квітня 2011 року.

 

"Втрати тепла в українських тепломережах становлять близько 40 %, а уряд продовжує нарощувати систему неефективних субсидій. Потім уряд пішов на підвищення цін і збільшення можливостей для субсидій, тобто витрат бюджету", - зазначає Павло Кардаш.
Таким чином, виконується Сізіфова робота, наслідком якої буде розвалене ЖКГ, значне збільшення зовнішнього боргу і зубожіле населення". "Рано чи пізно все одно доведеться оновлювати комунікації, ставити лічильники, реформувати енергетичний сектор, тільки робити це доведеться у набагато гірших стартових умовах. Відтак, потрібна інша команда, котра використовуватиме кредити для розвитку, а не "стабілізації" власного небажання проводити необхідні реформи". - переконаний представник УНП.

 

11 серпня 2010р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів