Машину депутата Бондаренка залили палаючим бензином

Невідомі, вдягнені у камуфляжні строї, вчинили напад на депутата від "Нашої України" Володимира Бондаренка, жбурнувши в авто, в якому він перебував, дві пляшки з горючою рідиною.

 

Службовий автомобіль депутата згорів вщент, втім сам депутат не постраждав.

Ось що відповів сам пан Бондаренко на запитання Бі-Бі-Сі про те, що да? йому підстави вважати, що то був цілеспрямований напад саме на нього.

В.Бондаренко: Якби залили бензином із трьохлітрових банок та палаючими пляшками машину когось іншого, то я вважав би, що нападали на нього. А в даному випадку напад був здійснений на мене, цілеспрямовано, на маршруті, по якому я їжджу кожного дня, без будь-якої охорони, за містом, у дуже зручному для нападу місці. Воно, очевидно, неодноразово вивчалось і вибиралось, бо це місце прямо біля лісу, на повороті, де будь-яка людина, яка веде автомобіль, стишу? хід. Крім того, у лісі горів якийсь вогонь, я звернув увагу, що може виникнути пожежа. Я попросив водія зупинитися, щоб розібратися з цим, і, відкриваючи дверцята автомобіля, я не встиг їх відкрити, тому що посипалися удари палаючими пляшками, якимись іншими предметами. Задн? скло бокових дверей пробилося, палаюча пляшка попала в автомобіль, почало горіти зсередини, а зовні автомобіль уже палав увесь. ? в цей момент включилася сенсорна система підсвітки випадково, я побачив людей у камуфляжній формі, які це робили. Тому будь-які підозри на випадковість чи якісь побутові конфлікти я одразу відкидаю - цього нема і ніколи не було. Я вважаю, що це результат діяльності моїх політичних суперників або тих людей, яких я активно критикую за їхню діяльність, особливо в структурах міліції.

Бі-Бі-Сі: А чи могли б ви додати, яких саме політичних суперників?

В.Бондаренко: Я думаю, що слідство розбереться. Я дав усі заяви, всі сигнали, які надходили до мене раніше. Мене попереджали з деяких структур про слідкування, фотографування, прослуховування і таке інше. Я не хочу нікого звинувачувати. До завершення слідства я, тим більше як постраждалий, ніяких висновків не роблю, бо це може бути тенденційно. Я просто інформую про свою політичну діяльність. Я ? керівником київського виборчого штабу блоку Віктора Ющенка "Наша Україна", який останнім часом активно діяв і в тому числі по захисту ЦВК від нападників, які туди централізовано закидалися кимось. Ми затримали шістьох нападників, які били вікна у ЦВК. Ми затримали двох співробітників "Титану", я брав участь у затриманні, - міліцейські співробітники "Титану", які підвозили бандитів, а потім тікали від нас. Я пов'язувати це все не можу, - хай це робить слідство або не робить, це їхня справа.

Бі-Бі-Сі: Ви вже згадали про напади на ЦВК. Я так розумію, те, що сталося з вами, не ? окремим випадком...

В.Бондаренко: Це ? система. Під ЦВК ми, як представники опозиції, затримували людей, які нападали, їхня спроба була списати на нас якраз ці напади, а ми їх затримали. А міліція їх активно відбивала, в тому числі тих трьох, які були затримані, в тому числі дво? з мо?ю допомогою співробітників "Титану", які тікали від нас на автомобілі і були затримані біля готелю "Салют". Пізніше в інтерв'ю начальник київської міліції генерал Міл?нін запевняв, що ми діяли протиправно. Я вважаю, що ми як народні депутати, як громадяни України, виходили з того, що ці люди, хоча й не брали самі участі в побитті громадян на площі, але підвозили тих, хто це робив, на автомобілі і потім тікали на цьому автомобілі від нас.

Бі-Бі-Сі: Наскільки безпечно зараз почуваються представники блоку "Наша Україна"?

В.Бондаренко: Безпечність наша зараз залежить у великій мірі від обставин, які складаються. Я ніколи не користувався ніякою охороною, але сьогодні я маю таку охорону від СБУ, від спеціального підрозділу Альфа. Стосовно ситуації в суспільстві, то сьогодні в Україні незахищені ні представники опозиції, ні прості громадяни. Поки в Україні існуватиме цей політичний режим, почуття впевненості не буде в жодного громадянина України.

[i]Підготовлено за матеріалами української служби радіо "Бі-Бі-Сі"[/i]

 

26 жовтня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів