Таємниця літака-примари в небі над Ялтою, нарешті, розкрита

АНТК імені Антонова, нарешті, прокоментував ситуацію стосовно "авіакатастрофи" великого літака над Ялтою 8 жовтня, яка перелякала населення не лише Криму, але й всієї України.

 

Підтвердилася версія одного з очевидців, який прокоментував на сайті Кореспондент.net загадкову подію в небі над Ялтою 8 жовтня. У той день багато жителів і гостей міста бачили, як на низькій висоті над горами, а потім над морем пролітав великий літак, який згодом зник у невідомому напрямку. Компетентні органи заявили тоді, що не мають інформації про цей інцидент.

Нещодавно прес-служба АНТК імені Антонова підтвердила, що це були льотні випробування.

У районі кримських гір Кара-Даг і Роман-Кош за узгодженням з державними службами (!) автономії під час випробувального польоту літака "Руслан" пройшла перевірку встановлена на його борту система раннього попередження про небезпечне наближення землі (СРПНЗ). Такі випробування в Україні можливі лише в небі над Ялтою.

Під час випробувань СРПНЗ літак на малих висотах підходив до земної і водної поверхонь. Саме тоді апарат побачили сотні людей.

Під час польоту, за заявою прес-служби, оцінювалася робота світлової і мовної сигналізації на небезпечному наближенні до перешкоди і якість відображення кадру на індикаторі СРПНЗ.

Випробувальний політ пройшов успішно, і був отриманий позитивний висновок про роботу СРПНЗ. 11 жовтня ці результати були підтверджені під час комерційного польоту літака у район гірського аеродрому Урумчі в Китаї, заявили в АНТК.

У той же час, спостерігачі звернули увагу на те, що ця заява суперечить інформації, яку АНТК імені Антонова надав "Комсомольской правде" тиждень тому. Тоді один з представників фірми повідомив газеті: "Наш літак насправді робив плановий політ у районі Ялти. Але під час посадки в апарата не вийшли шасі, тому пілоту довелося кружляти на низькій висоті".

Також у компанії повідомили, що після усунення неполадки "Руслан" зробив другий і вже вдалий захід на посадкову смугу.

Підготовлено за матеріалами Л?ГА.

 

26 жовтня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів