Митрополит Володимир освятив каплицю в Ужгородському СІЗО

У вівторок, 21 вересня, керівник краю Олександр Ледида взяв участь в урочистому освяченні храму на території ужгородського слідчого ізолятора. Церемонію освячення особисто провів предстоятель Української православної церкви митрополит Володимир.

 

Храм Анастасії Узорішительниці на території ужгородського слідчого ізолятора почали будувати наприкінці осені 2008 року. Фінансування будівництва здійснював Закарпатський обласний благодійний фонд "Рідний край", за кошти якого проведено підготовчі роботи та будівництво фундаменту, решта – зведена зусиллями настоятеля храму та вірників. До будівництва залучали і професійних будівельників, і ув’язнених. Площа приміщення храму – 85 м. кв., висота – 15 м.
Урочисту церемонію освячення храму провів Блаженніший митрополит Володимир – він особисто освятив дзвони та благословив присутніх. В урочистостях також взяли участь голова обласної ради Михайло Кічковський, прокурор області Анатолій Петруня, вірники.
Раніше ув’язнені могли молитися та спілкуватися зі священником на території ізолятора у спеціально облаштованому приміщенні. Відтепер – мають повноцінний храм.

Прес-центр ОДА

 

21 вересня 2010р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів