Кардинала Гузара не виявилося в списку виборців

Зі Львова повідомляють, що один з провідних релігійних діячів України виявив, що його не внесли до списків виборців.

 

Від імені голови багатомільйонної Української Греко-Католицької Церкви кардинала Любомира Гузара подано відповідну заяву, і місцева виборча комісія обіця? виправити помилку.

Але кореспондент Бі-Бі-Сі у Львові Тарас Базюк каже, що становище, в якому опинився кардинал, підкреслю? проблеми неточностями списків виборців.

Кардинал Гузар отримав українське громадянство два роки тому. До того він був громадянином Сполучених Штатів, куди його батьки виїхали зі Львова після Другої світової війни.

Як пояснив кореспонденту Бі-Бі-Сі відповідальний за громадські зв'язки Греко-католицької церкви, він вирішив перевірити, чи внесли кардинала Гузара у списки виборців, і звернувся з цим до дільничної комісії.

У комісії йому повідомили, що кардинала Гузара у списках нема?, оскільки члени комісії не змогли визначити, де саме на Святоюрській горі живе голова УГКЦ.

Однак непорозуміння вдалося залагодити - комісія обіця? розглянути внесення кардинала Гузара до списків виборців.

Як повідомляють кореспонденти, це не поодинокий випадок непорозумінь зі списками виборців під час цьогорічних виборів. Представники громадських організацій, представники штабів різних кандидатів неодноразово наголошували, що списки виборців сформовані дуже неакуратно.

У багатьох випадках до списків вносять уже померлих людей, а цілі під'їзди і навіть будинки зі списків зникають.

[i] Підготовлено за матеріалами української служби радіо "Бі-Бі-Сі" [i]

 

27 жовтня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів