Львівські студенти побудували барикаду

Під стінами Львівського університету зібралося понад півтисячі студентів.

 

Як переда? українська служба радіо "Бі-Бі-Сі", вони обладнали велику барикаду і протестують проти "провокацій з боку міліції".

У середу у приміщенні Студентського братства Львівської політехніки було знайдено пакет з підозрілими предметами, які, як каже міліція, нагадують гранати. Окремо було знайдено запали.

У четвер студенти вирішили висловити свій протест, оскільки вони дійшли висновку, що це була провокація правоохоронних органів.

Студенти збираються підійти до приміщення міської міліції Львова, де вони мають намір пікетувати, як каже наш кореспондент, начальника міліції, який проводить брифінг з приводу ці?ї знахідки.

Студенти також твердять, що ця барикада "не на один день" і обіцяють не йти з-під стін університету, "доки репресії не будуть припинені".

У середу, за повідомленнями активістів студентського руху, одного з них на вулиці перестрів невідомий і сказав, що в приміщення студентського братства підкинули кілька гранат.

Представник студентського руху одразу подзвонив у міліцію; на місце виїхала слідча оперативна група з вибухотехніками. Внаслідок обшуку нічого не було знайдено, і слідча група покинула приміщення. Проте пізніше працівники міліції чомусь повернулися і продовжили обшуки приміщення, і під диваном було знайдено кульок із предметами, що нагадують гранати.

Як каже наш кореспондент, справжність гранат перевіря?ться експертизою, про результати якої йому поки що не відомо.

 

28 жовтня 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів