Ужгород може втратити дух середовища площі та частину туристичного потенціалу

Через забудову площі Богдана Хмельницького

 

тел.: +38-(063)-287-34-34
ЗВЕРНЕННЯ
Ми, учасники круглого столу 21.11.2010, що був присвячений питання забудови площі Б.Хмельницького, глибоко стурбовані процесами, які відбуваються на площі.
Вважаємо, що на площі Б.Хмельницького не може бути побудовано жодного об’єкта, тим більше торгового центру великих розмірів. Адже забудова площі Б.Хмельницького назавжди поставить хрест в питанні розв’язки центральних транспортних артерій міста. Іншими словами, ми отримаємо транспортний колапс, вирішення якого буде не під силу жодному транспортному архітектору. Фінансові видатки на вирішення транспортної проблеми, що утвориться, перевищують усі можливі прибутки, від запуску будь-якого об’єкту на площі перед мостом. При цьому, в місті і без того щодня збільшується кількість автотранспорту, що вимагає стратегічних підходів то питань вільного й безпечного транспортного пересування. Наразі це місце в робочий час і так є постійно закоркованим, і вже потребує розв’язання проблеми.
Крім того, за умови будівництва будь-якої великої споруди, ми втратимо дух середовища площі та частину туристичного потенціалу. Спотворення зазнає й простір Київської набережної та річкової долини, яка є головною окрасою нашого міста та місцем прогулянки десятків тисяч ужгородців. Та природність середовища, з її береговою територією, пішохідною набережною, яку для нас витримали чеські архітектори може бути втрачена, що стане найбільшою трагедією міської архітектури.
До того ж, звертаємо Вашу увагу на те, що всі дозволи та рішення щодо забудови на площі торгівельного центру відбулися з численними порушеннями нормативних актів, основоположних містобудівних державних документів, адже в основі прийнятих рішень були неправдиві відомості про площу. Все це може суттєво відбитися на безпеці співіснування такого комплексу з прилеглими об’єктами та територіями.
Насамкінець, вважаємо грубим порушенням прийняття такого серйозного рішення без громадського обговорення, що чітко вимагається законодавством і чого не було зроблено. В такому випадку громадськість поставлена перед фактом забудови, при цьому жоден її представник не мав можливості висловитись щодо природи та потрібності відповідного об’єкту на території площі. Тому виходячи з вищевикладеної обставини, просимо Вас ініціювати та провести громадські слухання присвячені темі забудови площі Б.Хмельницького, як цього вимагає закон.
Ми вважаємо, що до часу проведення громадських слухань та публічного обговорення в місті подальшої долі транспортної мережі міста, будь-які роботи на площі повинні бути зупинені.
Щодо уникнення виникнення подібних ситуацій в майбутньому, просимо Вас закласти кошти у бюджет наступного міста для проведення детальної інвентаризації всіх земельних територій міста.
Сподіваємось що наше прохання буде почуте та задоволене. Адже воно виходить з благих намірів та любові до рідного міста, яке є окрасою області й західними воротами України.

З повагою,
Володимир Феськов,
від імені учасників круглого столу 21.11.2010 присвяченому питанню забудови площі Б.Хмельницького.
22.11.2010 року
Додаток: інформаційна довідка та тези обговорення круглого столу

 

22 листопада 2010р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів