Сьогодні в кінотеатрах.

"Життя як чудо" (кінотеатр "Ужгород")

 

Жанр: комедія
Режисер: Емір Кустуріца
Актори: Славко Стімак, Весна Трівалік, Александар Берсек, Давор Жанджік, Міріана Карановіч
Сайт: [a href="http://uzhgorod.net.ua"]http://www.lifeisamiracle-themovie.com/[/a]
Виробництво: Сербія та Черногорія - Франція

Коли почалася війна, сина Луки забрали в армію, а дружина втекла із заїжджим музикантом. Але Лука не рушив з місця. Він будував залізницю в боснійських горах і хотів добудувати її до кінця. Так би й будував під кулями й бомбами, якби в його хатинку не занесло пташку з іншої сторони барикад - мусульманку Сабаху. ?сторія любові серба й мусульманки - нинішня історія Ромео й Джуль?тти, дітей ворогуючих кланів, а "Життя як чудо", так нічого й не одержала в Канні, - кращий фільм Еміра Кустуріци.

В "Житті як чудо" Кустуріца втілився повністю й беззастережно. Його фірмовий "боснійський казан" - божевільна подорож по війні, вічне сільське свято, де під музику "New smocking orchestra" п'ють, співають, танцюють, кричать, люблять, умирають, б'ються, стріляють розпачливі й зневірені люди.

Кустуріца валить в одну купу всіх - людей і звірів, божевільних оперних дів, божевільних футболістів, очманілих "нових боснійських", що злизуют наркотики з рейок недобудованої залізниці, і закоханих ослиць, які намагаються покінчити із собою, кинувшись під поїзд.

Це божевільний будинок, виверження вулкана. Зда?ться, що всі зійшли з розуму, що навколо одна ненависть. Але в людському божевіллі, у цій війні ?дине, що ряту? людей, - любов. Але любов не під ніжну музику Шопена. Це любов Бетховена, любов ? пристрасть.

 

01 листопада 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів