Спостерігачі від СНД не зафіксували серйозних порушень на виборах Президента

Спостерігачі від СНД не зафіксували серйозних порушень на виборах Президента України.

 

Про це повідомив 1 листопада спостерігач від СНД на виборах Президента України, депутата Держдуми Росії Геннадій Селезньов.

"Серйозних порушень у день голосування не було. Деякі порушення звичайно були, так, паспортні столи дуже погано підійшли до складання списків виборців. Наші спостерігачі відзначали випадки, коли не могли дорахуватися цілого будинку. Крім того, у Ки?ві було багато паніки, але вся вона була на рівні розмов", - сказав Геннадій Селезньов.

Він відзначив, що не очікував, що "вже о восьмій ранку біля виборчих дільниць вишикуються черги не тільки з літніх, але й молодих людей, і явка відразу з ранку буде такою високою".

"Під час підрахунку картина по голосах була дуже строкатою. Переважно з урни витягали 4-5 прізвищ кандидатів. Дуже небагато голосувало проти всіх", - підкреслив російський депутат.

Селезньов також відзначив велику різницю електоральних симпатій залежно від регіону. Так на одній з дільниць, де він був спостерігачем, близько 90% голосів одержав Віктор Ющенко. У низці округів на території Західної і Східної України різниця між Ющенком і Януковичем складала близько 70% голосів виборців на користь одного або іншого кандидата.

"Дуже винахідливо працювали всі штаби кандидатів, особливо Ющенка, там була команда дуже творчих людей. У Януковича все було простіше і зрозуміліше, по-нашому", - відзначив він.

"Ми припускали, що другого туру не уникнути. Зараз повинна загостритися вся політична боротьба. На сьогодні за розкладом сил повинен перемогти Янукович. Другий тур стане справжнім моментом істини, коли Україна вибере собі стратегічного партнера", - сказав Селезньов.

 

02 листопада 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів