Закарпаття має унікальний термінал для перекачки скрапленого газу до Європи

Об’єкт вартістю понад 100 млн. грн. може зберігати до 3 тисяч кубометрів пропану й бутану

 

Комплекс із перекачки зріджених вуглеводневих газів (пропану й бутану), розташований на 42 гектарах, будувався протягом 2 років і обійшовся іноземному підприємству "Пет¬¬ро Карбо Хем-Мукачево" у понад 100 мільйонів гривень. Відкриття нового терміналу – наразі найкращого в Україні – відбулося минулої суботи на Мукачівщині.
В урочистостях із приводу введення в експлуатацію об’єкта взяв участь і заступник голови облдержадміністрації Володимир ГОБЛИК. За його словами, реалізація такого масштабного проекту – великий плюс як для економіки, так і для інвестиційної репутації Закарпаття: "Відкриття терміналу – це, передусім, нові робочі місця. Проте не менш важлива й іміджева складова: досвід ефективної співпраці підприємства і влади, переконаний, стане хорошим поштовхом для інтенсивнішого залучення коштів до регіону". Заступник керівника краю підкреслив, що цей комплекс є одним із 20-ти об’єктів, які запланували відкрити до річниці Незалежності України.
Термінал розташований на стику кордонів з Угорщиною, Словаччиною та Румунією і забезпечуватиме безперебійну поставку скрапленого газу до країн Європи. Хоча паралельно газ потраплятиме і на внутрішній ринок. Заступник директора ІП "Петро Карбо Хем-Мукачево" Олександр ЛУЧКОВ каже, що ринок скрапленого газу – відносно новий, і на території України є всього кілька подібних терміналів, проте об’єкт такого масштабу – тільки тут: "Можна сказати, він унікальний. До прикладу, парк зберігання скрапленого газу – 3000 куб. м – найбільший у Східній Європі".
При будівництві значну увагу було приділено безпеці – об’єкт зводили з дотриманням усіх екологічних норм. Відстань від найближчого населеного пункту – понад 3 кілометри, повідомляють у прес-центрі ОДА.

 

08 серпня 2011р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів