Ректор Закарпатського художнього інституту підтримав об’єднання вишів

Ректор Закарпатського художнього інституту, Заслужений працівник освіти України, професор Іван Небесник у коментарі ЗІКу повідомив, що разом з колегами ставиться з розумінням до процесу об’єднання державних вишів області та підтримує таку ініціативу.

 

Проф. Іван Небесник розповів: "Усі розуміють, що та величезна кількість вищих навчальних закладів, які діють в Україні, невиправдана. Тому процес об’єднання вишів є доцільним. Єдине, що турбує нас, – як наш інститут працюватиме у цій системі. Адже викладаємо не лише теорію. На нашій базі важливою є виробнича складова – студенти виконують роботи з художньої обробки дерева, металу, займаються керамікою".

На думку ректора, найкращим варіантом для очолюваного ним закладу був би такий, як діє в Івано-Франківську, де у складі національного вишу діє інститут мистецтва. "Це задовольняло б наші потреби у господарюванні, оскільки є специфіка діяльності факультету і окремого інституту, -- каже І. Небесник. – Ми підтримуємо бачення Міністерства і обласної влади щодо реорганізації вищої школи і сподіваємося, що це сприятиме розвитку матеріально-технічної бази нашого закладу для якісної підготовки фахівців з образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва та 3 видів дизайну".

ЗІК

 

11 серпня 2011р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів