Хуст і польське місто Леско подадуть спільні проекти на конкурс транскордонного співробітництва

У понеділок, 8 серпня, у нашому місті з робочим візитом побувала польська делегація з м. Леско (Підкарпатське воєводство), очолювана заступником бурмістра Барбарою Красуляк. Основна мета відвідин – обговорення і підготовка спільних проектів на конкурс грантів у рамках програми транскордонного співробітництва "Польща-Україна-Білорусь 2007-2013".

 

Офіційна зустріч міського голови Володимира Кащука, його першого заступника Михайла Рівіса, секретаря міськради Володимира Ерфана із закордонними партнерами відбулася в приміщенні Хустської міської ради.

Як зазначила пані Барбара, співпраця між Хустом і Леско у рамках програми добросусідства була започаткована ще за попередньої влади, тож за каденції нового керівництва це їхній перший візит. Вона запропонувала українським колегам продовжити розпочату співпрацю й спільну участь у реалізації заходів щодо покращення інфраструктури обидвох міст за рахунок коштів гранту Європейського Союзу.

Очільник Хуста Володимир Кащук у свою чергу щиро подякував польським гостям за пропозицію і запевнив у плідній співпраці зі свого боку, адже кожна зі сторін зацікавлена у розвитку власної території.

У ході перемовин представниками хустської влади було визначено три з найбільш болючих для місцевої громади питання життєдіяльності й домовлено з делегатами розробити та подати на розгляд ЄС проекти щодо заміни технічно застарілих водопровідної і каналізаційної систем, облаштування парку відпочинку "Дружба" нашого населеного пункту.

На завершення учасники заходу домовилися зустрітися у перших числах вересня для більш детального обговорення проектів та подальших спільних дій, а Володимир Кащук зауважив, що, якщо дано старт добрій справі,- обов’язково буде і успішний фініш.

Прес-служба Хустської міськради

 

11 серпня 2011р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів