На Закарпатті вперше провели танцювальний літній табір Summer Dance Camp

Студія сучасного танцю "Бліц" вперше в області організувала для своїх вихованців та танцюристів з інших регіонів літній танцювальний табір Summer Dance Camp, який пройшов у липні на базі відпочинку у селі Поляна. Перейняти досвід провідних хореографів України та закордону, а також поспілкуватися, відпочити, обмінятися враженнями зібралися понад 90 учасників танцювальних колективів України.

 

Ідею про проведення такого табору бліцівці виношували близько трьох років. Як розповідає Іштван Федьо, хореограф ССТ "Бліц", в Україні проводяться такі майстер-класи в Євпаторії, Одесі, Миколаєві, Харкові, багато різних фестивалів відбувається у Києві. Відомий Summer Dance Camp у Брно (Чехія), куди приїжджають імениті хореографи. "Оскільки "Бліц" співпрацює з багатьма хореографами з України, Росії, з-за кордону, які крім роботи хочуть подивитися природу Закарпаття, ми вирішили об’єднати можливість потренуватися і відпочити на природі",-- каже Іштван Федьо.
У літній табір прибули учасники школи сучасного танцю Soul-B, Totem Dance Groupe, Modern Balet, колектив "Сучасник" з Мукачева і вихованці "Бліцу". Майстер-класи проводили відомі хореографи Христина Шинкарьова, Мішель Фондю (Київ), Антон Старченко (Дніпропетровськ), Іван Білозерцев (Санкт-Петербург ). У першій половині дня з дітьми займалися викладачі "Бліцу", які нещодавно повернулися з майстер-класів Євпаторії: Марк Полив’яненко (хіп-хоп), Кора Кос (хіп-хоп), Діана Данилович (стречінг).
Організатори подбали і про активний відпочинок дітвори: влаштовували різні конкурси, тематичні вечори, розробляли стінгазету тощо. Навіть провели перший відкритий чемпіонат із стрибків у резинки. За словами Іштвана Федьо, діти настільки добре працювали з викладачами, що Христина Шинкарьова поставила танець у стилі джаз-модерн , а Антон Старченко – композицію у стилі хіп-хоп. Прем’єри очікуються вже у жовтні . А Закарпатський Summer Dance Camp стане традиційним, кажуть

 

11 серпня 2011р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів