Закарпаття: кожен селянин повинен знати, що невдовзі ринок землі діятиме

Однією з проблем ефективності земельного законодавства є механізм відповідальності за невикористання земель

 

У четвер, 11 серпня, під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Володимира Гоблика відбулася підсумкова нарада обласної робочої групи щодо проведення роз’яснювальної роботи з питань земельної реформи.
На початку засідання перший заступник начальника управління Держкомзему Мафтей Попович, розповів про розповсюдження роз’яснювальних матеріалів, проведення нарад з питань реформи з представниками органів місцевого самоврядування, сільгоспвиробниками, власниками земель, науковцями. Питання створення та функціонування ринку сільськогосподарських земель неодноразово ставали предметами публікацій, телевізійних сюжетів у місцевих ЗМІ. У свою чергу начальник управління агропромислового розвитку Іван Паук, зауважив, що наради у Свалявському, Ужгородському, Хустському, Мукачівському районах проводилася без участі голів РДА, тоді як сільські керівники були присутніми у практично у повному складі.
– Перед нами поставлене важливе завдання – кожен селянин повинен знати, що невдовзі ринок землі діятиме. Опісля кампанії проведуть опитування закарпатців: наскільки вони поінформовані про земельну реформу. Тому голови районних адміністрацій повинні брати під особистий контроль питання обговорення земельної реформи, – наголосив начальник управління агропромислового розвитку Іван Паук.
Вирішено продовжити інформування населення щодо земельної реформи у засобах масової інформації та доручити головам районів у встановлені строки повідомити про зауваження громадськості щодо реформування.
Також учасники обговорили пропозиції до законопроекту "Про ринок земель". Однією з проблем ефективності земельного законодавства є механізм відповідальності за невикористання земель.
– Закордоном ці процедури виписані чітко. Береш землю, наприклад, під будівництво, називаєш строки виконання робіт і працюєш. Якщо ж не вкладаєшся у строки чи взагалі проект не реалізовуєш, то земля продається з аукціону. У нас земля роками може не використовуватися і ніякої відповідальності. Тому ті питання земельної реформи, які є "болючими" ми повинні чітко розписати і пропозиції подати на Київ, – резюмував заступник голови обласної адміністрації Володимир Гоблик.
Управлінню Держкомзему доручено з усіх районів краю зібрати та систематизувати пропозиції щодо земельної реформи для доопрацювання проекту у Верховній Раді.

Прес-центр ОДА

 

12 серпня 2011р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів