Урочистості з нагоди Дня незалежності відбулися на Закарпатті

З нагоди майбутнього ювілею держави у понеділок, 22 серпня, в Закарпатському облмуздрамтеатрі зібралось чимало люду – представники всіх районів області. Вітали присутніх особисто очільник краю Олександр Ледида та голова обласної ради Іван Балога.

 

Проголошення 20 років тому Верховною Радою України Акту про Незалежність держави, без сумніву, стало однією з головних подій в історії українського народу, адже багато віків наш народ боровся за власну свободу та свободу своєї держави. Тоді, у 1991-му році, народні депутати України, що представляли у Верховній Раді Закарпаття, попри усі свої розбіжності в політичних поглядах, були одноголосними у головному – бажанні жити у незалежній країні. І хоча перші кроки Незалежності стали випробуванням і для України, і для всіх українців – ніхто вже не сумнівається, що український народ здатен покращити життя у власному домі.
– Здобутки є і в Закарпаття. Набирає обертів економіка краю, розвивається освіта, збільшуються витрати на медицину. Ідучи назустріч великому державному святу, в нашій області було успішно реалізовується регіональна Програма "20-річчю Незалежності – 20 об’єктів" . Ми вже відкрили сучасні медлабораторію та операційну, нове пологове відділення, відремонтовані автошляхи. Та попереду – ще чимало завдань. І, запевняю, працювати над їх вирішенням влада не припинятиме, - пообіцяв керівник Закарпаття Олександр Ледида.
З нагоди свята очільник області вручив закарпатцям нагороди. Так, медаллю "За працю і звитягу" нагороджено Михайла Плескача, звання "Заслуженого працівника культури України" отримав відомий закарпатський письменник Василь Густі. Подяку Премєр-міністра України оголошено Світлані Майданюк. За значний особистий внесок у становлення Незалежності України нагороди отримали Михайло Волощук, Іван Коршинський, Емеріх Крицький. Почесними грамотами облдержадміністрації відзначили Дмитра Бабушку, Юрія Костика, Василя Мулесу, Федора Рущака. А спільні нагороди обласної адміністрації та облради – нагрудні знаки "За розвиток регіону" - отримали Юрій Бенца, Михайло Кічковський, Олександр Ковач, Маріанна Кляп, Єлизавета Лях, Іван Маковійчук, Василь Мікловда, Василь Ціцей, Гізела Ціпола та Володимир Шепет.
Прес-центр ОДА

 

22 серпня 2011р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів