Богдан Хаустов та компанія „Лекс” наступили на болючий мозоль псевдокредитним організаціям

У прес-центрі „Закарпаття” пройшла прес-конференція за участі правозахисника, директора ТОВ „Юридична консалтингова група „Лекс”” Богдана Хаустова. Приводом для зустрічі стали неодноразові дзвінки з погрозами на адресу гостя прес-центру з боку однієї з псевдокредитних компаній, які діють в Ужгороді і про діяльність яких розповідав Богдан Хаустов на першій своїй прес-конференції, у липні.

 

Неприємності почалися з телефонного дзвінка на адресу одного з працівників ТОВ „Лекс” від начебто жертви однієї з псевдокредитних компаній, „Аваль-Інвест”. „Компанія має в своїй назві відомий бренд, „Райффайзен Банк Аваль”, але жодного відношення до банку не має, натомість вони всіляко намагаються згадати, що вони є дочірнім підприємством банку,” – уточнив пан Богдан. Ситуація чоловіка виглядала цілком стандартною історією, при якій він вклав гроші і тепер не може повернути „Аваль-Інвесту” жодного платежа і дзвонить по допомогу. Наступний дзвінок пролунав уже безпосередньо Богдану Хаустову і абонент представився працівником служби безпеки цієї компанії, пояснивши свій дзвінок начебто скаргами клієнтів на діяльність ТОВ „Лекс”.

Передумовою цих дзвінків Богдан Хаустов назвав масовану розклейку його компанією по Ужгороду оголошень з попередженнями проти звернень громадян до псевдокредиторських компаній. „Завдяки цій розклейці, -- каже пан Богдан, -- якщо брати конкретно по „Аваль-Інвест”, то сьогодні до них не пішло укладати угоди 2 чоловік, що я вважаю доволі непоганим результатом в плані такого попередження.... І суть дзвінка зводилася до того, що або мене вб’ють, або розорять мою компанію, або швидше за все буде і те і інше, якщо я не скажу їм адреси своєї компанії.” Дзвінки тривали цілий день, однак, за словами Хаустова, він на них чекав по простій причині: „цих компаній – десятки, моя компанія – одна, ще одна подібна працює в Вінниці. У нас за літо відкрилися представництва в Харкові, Севастополі, Кривому Розі, співпрацюємо з компаніями в Донецьку. Тобто людина може звернутися до нас будь-де і отримати кваліфіковану й належну допомогу чи консультацію, належно оформлені документи і навіть нашого представника в суді, який допоможе виграти суд та повернути гроші.”

На даний момент компанія „Лекс”, продовжуючи працювати, переїхала в інше приміщення, Богдан Хаустов планує звернутися до правоохоронних органів а працівник „Аваль-Інвесту”, який активно надзвонював працівникам „Лекс”, на деякий час зайняв вичікувальну позицію. Серед перший перемог компанії у боротьбі з псевдокредитними організаціями Богдан Хаустов розповів про перемогу у Севастополі, де керівник компанії „Фінансовий дім „Атлант”” сам запропонував вирішити судову справу мирним шляхом, погодившись заплатити постраждалій гроші та невелику компенсацію.

Стосовно справ, виграних компанією „Лекс” у суді, пан Хаустов розповів, що на цей час у компанії близько 50 звернень до суду, одне з них на стадії завершення. Справи йдуть повільно через банальний сезон відпусток та чиновницьку бюрократію, при якій позови, подані ще в березні, досі не мають призначеної дати слуханнь. „Це, більше, напевно, помилки судової системи, але останнім часом знову подані позови почали розглядатися значно швидше, ніж раніше,” – сказав правоохоронець, і додав, що в даний момент судові процеси тривають у Київській області, в Києві, в Закарпатті, в Севастополі, Чернігові, Чернівцях, Кривому Розі, Дніпропетровську. „Тобто по суті охоплена вся країна і як це викликає хвилювання у мене, так виклкає хвилювання і в цих організацій.” Крім того, компанія „Лекс”, виходячи з досвіду перемоги в Севастополі, вирішила активно співпрацювати з громадськими організаціями, які значно пришвидшують вирішення продібних проблем, піддаючи їх активному розголошенню.

 

06 вересня 2011р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів