Іван Попович збирає таланти у рідному селі на Іршавщині

9-10 вересня в с. Осій відбудеться Міжнародний фестиваль мистецтв “Іван Попович збирає таланти”. Сюди з’їдуться учасники зі Словаччини, Угорщини, Румунії, Польщі і, звісно, з України.

 

– Ніяких вікових обмежень не буде, — каже народний артист України І. Попович. – Адже талановитими можуть виявитися і діти, і дорослі. Проте прохання до відбору репертуару є: бажано, щоб одна пісня була авторською, друга – народною (нехай і в обробці). І головне, щоб на святі звучали закарпатські мелодії, тож сподіваюся, що кожен район представить щось своє.

До речі, переможцям-володарям гран-прі та 1-ї, 2-ї, 3-ї премій передбачені грошові винагороди. Хто їх удостоїться, визначатиме журі з фахівців на чолі з головою РДА Віктором Феєром. Сам організатор фесту Іван Попович його суддею принципово бути не хоче. І про якусь фінансову вигоду від фестивалю, звісно, не йдеться. “Перший фестиваль за коштами завжди виходить у мінус, — каже І. Попович. – Другий добре, якщо на нулі. А вже третій, може, дозволить допомогти талановитій молоді, – скажімо, вступити до тої ж Академії естради”. Власне, він і організував фестиваль із думкою про те, щоб витягти підростаюче покоління з підвалів, відволікти від пустопорожніх тусовок. “Нехай краще співають, “ – вважає Іван Дмитрович.

У програмі фестивалю, крім виступів учасників, буде і гала-концерт за участі гостей, а також вечір знайомств, який прикрасить святкова ватра із осійським бограчем та палинкою від Івана Поповича, повідомили з Іршавської РДА.

 

06 вересня 2011р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів