Ужгородців учитимуть чистити зуби у сквері на площі Петефі

Викладачі стоматологічного факультету УжНУ разом зі студентами п’ятого курсу навчатимуть мешканців обласного центру правильно чистити зуби. Незвична акція триватиме два дні – 15 та 16 вересня з 13:00 до 19:00 всі охочі зможуть отримати консультацію та практичні поради щодо дотримання правил зубної гігієни.

 

"Оглянувши впродовж минулого року 4200 дітей з Ужгорода та Чопа, ми стикнулися з прикрим фактом: діти не вміють чистити зуби. Нам хочеться займатися системою комплексної профілактики, тож для початку варто просто навчити людей чистити зуби. Більшість людей не сприймають серйозно важливість дотримання елементарних правил гігієни. Однак, ми завжди наводимо приклад: власну машину ніхто не буде терти старою грубою щіткою, яка поздирає всю фарбу. От і з зубами треба поводитися так само обережно, чистити їх певними рухами, правильною щіточкою та достатню кількість разів" - розповіла сайту KARPATNEWS.in.ua кандидат медичних наук, доцент, завідувач клінікою дитячої дентальної гігієни стоматологічного факультету УжНУ Оксана Клітинська.

Під час акції, яка проходитиме просто неба у парку на площі Шандора Петефі в місті Ужгороді, кожен бажаючий зможе підійти до інформаційних наметів та отримати практичні поради по догляду за зубами та ротовою порожниною. Оксана Клітинська пообіцяла, що перші чотириста учасників окрім корисних навичок отримають також безкоштовні зубні щітки високої якості.

Вікторія РИЖОВА, KARPATNEWS.in.ua

 

07 вересня 2011р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів