АВСТРІЙСЬКА КОМПАНІЯ "АВЕ" ГОТОВА РОЗПОЧАТИ РОБОТУ В УЖГОРОДІ

Минулого четверга голова обласної ради Іван Балога провів робочу зустріч із керівником АВЕ-груп магістром Гельмутом Бургером та керівником АВЕ Умвельт Україна Єнсом Вітенберг. Йшлося про подальшу реалізацію австрійського інвестиційного проекту на Закарпатті. Участь в нараді взяли Мукачівський міський голова Золтан Ленд’єл, секретар міськради Іван Маняк, керівник АВЕ-Мукачево Марія Оленич, радник голови ОДА Олесандр Карташов.

 

Було відзначено позитивну динаміку роботи компанії – нині вже понад 87 відсотків мукачівців уклали договори з підприємством на вивезення сміття. Не відстає і Мукачівський район – 20 сіл співпрацюють з АВЕ, до кінця вересня до них приєднаються ще три населенні пункти. Є села, в яких з підприємством співпрацюють всі без винятку мешканці. Гельмут Бургер відзначив, що за динамікою зростання АВЕ-Мукачево одне з кращих у системі АВЕ в Європі.

Також керівництво компанії озвучило план роботи на наступний рік. Серед першочергових завдань – початок роботи АВЕ в Ужгорода та налагодження системи селективного збору сміття. Нині така практика вже запроваджена у Виноградові ( на 4 площадках встановлено 8 контейнерів для збору побутових відходів селективно: окремо папір і пластик.), у Хусті (на 3 площадках встановлено 18 контейнерів), а також у Мукачеві. Для роботи на сміттєвому полігоні Хуста буде закуплено компактор (спецтехніка для ущільнення сміття). У жовтні АВЕ придбає й автомобіль для збору будівельних відходів, також буде встановлено в містах області спецконтейнери для цього виду сміття. До речі, взимку цей автомобіль можливо переоблаштувати для прибирання доріг від снігу. Навесні 2012-го для прибирання вулиць Мукачева буде закуплено потужний автомобіль-пилосос вартістю 150 тисяч євро. Згодом така ж техніка запрацює і в інших містах області, які обслуговує АВЕ.

"На сьогоднішній день компанія інвестувала в очищення Закарпаття від сміття не один мільйон євро, готові й надалі реалізувати цей проект, адже є підтримка як зі сторони громади, так і влади", – відзначив керівник АВЕ-груп магістр Гельмут Бургер.

Голова обласної ради Іван Балога вважає, що цей проект в першу є соціальним, адже допоможе вирішити серйозні екологічні питання.

"Як мешканець Закарпаття, як один з керівників області я вдячний компанії АВЕ за їх роботу на теренах краю. Вони запровадили європейську систему збору та утилізації сміття. Під час перемовин австрійці підтвердили свої наміри щодо Ужгорода: сьогодні наступні кроки за керівництвом міста. Було проведено зустріч з міським головою Віктором Погорєловим, його першим заступником Віктором Трикуром і їм було повідомлено про те, що з 10 листопада компанія готова надавати послуги мешканцям Ужгорода. Ужгородці чекають на європейську компанію, яка займатиметься утилізацією сміття – про це свідчить результати нещодавно проведеного соцопитування. Сьогодні м’яч на полі міського голови і його команди: якщо вони проведуть всі необхідні процедури, то вже цього року компанія АВЕ працюватиме в Ужгороді", – резюмував Іван Балога.

Прес-служба облради

 

13 вересня 2011р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів