У клуб-готелі “Villa Квітка” святкуватимуть День святого Мартіна

Щорічно це свято бурхливо відзначають у всій Західній Європі. Св. Мартін народився в 316 н.е. Ще з дитинства він мріяв стати монахом, але, схиляючись до волі батька, став солдатом. Одного разу йому зустрівся замерзлий жебрак. Мартін розрізав свій плащ мечем навпіл і віддав половину жебраку. В ту ніч йому з’явився Христос і сказав: "Зроби для мене те саме, що ти зробив для цього бідного чоловіка". І тоді Мартін вирішив присвятити своє життя релігії.

 

Він заснував монастир Лігюже (Франція), лікував хворих, піднімав на ноги лежачих, а сліпих робив зрячими. За це його вирішили посвятити в сан єпископа Тура. Але Мартін відмовився і сховався в загоні для гусей. Жителі міста шукали його з ліхтарями і факелами, а коли проходили біля загону гуси загоготали і видали Мартіна. Після цього він спересердя сказав, що гуси на столі йому миліші. Св. Мартін залишався єпископом Тура протягом 30-ти років. Він вважається покровителем бідняків, солдат і домашніх тварин.
Після цього з’явилася традиція в день св. Мартіна готувати страви з гуски та влаштовувати пішу ходу з факелами та ліхтарями, в ньому повинні брати участь ряджений св.Мартін в рясі і Мартинов чоловічок - хлопчик, тіло і кінцівки якого були обгорнуті соломою.
Існує старовинне угорське повір’я, що до дня св.Мартіна виноградне сусло перетворюється на вино і можна відкривати винні бочки врожаю. Також є традиція поїдання "рогалика св.Мартіна".
Свято відбудеться 11-12-13 листопада. Гостей чекатимуть страви з гуски, молоді вина від "Старого підвалу", виготовлення рогалика св.Мартіна та піший хід зі свічками та ліхтарями.
Вартість туру в залежності від категорії номеру складає:
Срібний пакет - 950 грн з людини;
Золотий пакет – 1050 грн з людини;
Діамантовий пакет – 1150 грн з людини.
У вартість входить:
-Трансфер з/на залізничний вокзал в Сваляві;
-Дві ночі і три дні у клуб-готелі "Villa Квітка";
-Трьохразове комплексне харчування (крім вечері 12.11.11);
-Святкова вечеря і програма до Дня св. Мартіна (12.11.11). У меню печений гусак з каштанами та рожевою капустою, гусячий бульйон з пиріжками з гусячої печінки, рогалик св. Мартіна і молоде вино.

Вісник Турінфрму

 

08 листопада 2011р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів