Русини заявляють, що їх при наспаному переписі буде більше, ніж 100 тисяч

Для цього навіть об’єдналися

 

Русини розраховують, що при наступними переписі їх буде не 100 тисяч, а більше

Про це сьогодні, 25 квітня, на прес-конференції в "Закарпатській правді" повідомив заступник голови Світової ради русинів Микола Бабинець.

Крім того, він повідомив, що три русинські організації Крайове товариство подкарпатських русинів, ГО "Народна рада Подкарпатської Русі" та обласний благодійний фонд "Газда"Закарпаття об’єдналися в одну Асоціацію русинських організацій Закарпаття і закликають всі інші робити те саме.

Як розповів, вищезгадані організації співпрацюють уже понад рік, але в Асоціацію згуртувалися лише зараз. Одна з основних причин цього – потреба в об’єднанні всіх русинів для відродження русинської культури й традицій. Крім того, у Світовому конгресі русинів, до якого входить 8 країн, усі громадські організації представлені асоціаціями, тож виникла ідея, щоб і від України була така.

Щоправда, Димітрія Сидора та його "Сойм Підкарпатських русинів" до себе приймати не хочуть.

Представники Асоціації відкриті й для інших русинських організацій краю, але тільки поміркованих. "Адже Асоціація створювалася саме під ідею об’єднання поміркованих тверезомислячих русинів, щоб відкинути від нашого руху всі шкідливі нашарування. Будь-які радикальні заяви тільки шкодять нашій справі", – підсумував Микола Бобинець.

 

25 квітня 2012р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів