В Ужгороді вперше пройде турнір з настільного тенісу серед спортсменів-інвалідів

15-16 червня в Ужгороді відбудеться перший в Ужгороді турнір із настільного тенісу серед спортсменів-інвалідів. Про це йшлося на черговому засіданні Ужгородського прес-клубу.

 

Андрій Чегель, голова Закарпатського обласного центру з фізичної культури та спорту інвалідів "Інваспорт" розповів, що турнір триватиме у спорткомплексі "Юність", який безкоштовно надав зал. Інвентар відповідає усім міжнародним вимогам. "Думаю, це стане першим кроком для того, щоб спортсмени з вадами розвитку змогли брати участь у подібних змаганнях і у подальшому мали бажання займатися фізичною культурою і спортом", - каже А. Чегель.
За його словами, організаторам вдалося домовитися із представниками 9 областей України. Тож у турнірі візьмуть участь близько 40-45 спортсменів з 3 нозологіями: ураженнями опорно-рухового апарату, з вадами слуху та мови, з розумовими відхиленнями. Змагання проводяться з метою моральної та фізичної підтримки людей з обмеженими можливостями та їх соціальної реабілітації.
Турнір триватиме за підтримки ОДА та меценатів. "Ми раді, що на Закарпатті є люди, які не просто допомагають нам, а своїми діями демонструють, що їм важливі проблеми людей з особливими потребами та їхня потреба адаптуватися до життя у суспільстві. Зокрема, турнір підтримало найпотужніше підприємство нашої області – ПрАТ "Єврокар", - розповів Андрій Чегель.
Олександр Лизанець, голова Закарпатського обласного осередку Української федерації спорту інвалідів висловив вдячність усім, хто долучився до організації турніру: керівництву "Єврокару", "Інваспорту", організації "Дорога життя", управлінню молоді і спорту ОДА.
"Я почав ходити на настільний теніс у 2001 році. З того часу не пам’ятаю подібного турніру, тому завжди прагнув його організувати. Наступного року запросимо і словаків, угорців, поляків, іспанців, нідерландців, щоб вони побачили наш край і можливості наших спортсменів. Восени також проведемо змагання із більярду", - розповів О. Лизанець. Він також наголосив на тому, що наразі бракує фінансових можливостей для придбання обладнання, форми, м’ячів, тоді як є чимало бажаючих інвалідів, особливо серед дітей, займатися настільним тенісом. Тому доповідач попросив у влади та підприємців сприяння цій справі.
Ігор Топчій, начальник відділу кадрів ПрАТ "Єврокар" запевнив: "З моменту створення наше підприємство завжди допомагало спорту і сподіваюся, що ця добра традиція буде підтримана і у подальшому".

 

12 червня 2012р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів