В Ужгороді українську мову "заколотили в труну"

Постаралися опозиціонери біля стін ОДА

 

Таким флеш-мобом закарпатська молодь висловила свою позицію стосовно ухвалення Верховною Радою законопроекту "Про засади державної мовної політики".


Акція-протест "Не дай поховати українську мову!" пройшла на площі Народній перед будівлею Закарпатської ОДА, участь в ній взяли представники громадських та політичних організацій області – ФРІ, МГО "Сокіл", "ЗСУВ", ВО "Свобода", "За Батьківщину".

Всього проти ухвалення законопроекту перед будівлею ОДА протестували приблизно 40 активістів. Серед них можна було побачити і "президента Віктора Януковича", і авторів скандального законопроекту "Сергія Ківалова" та "Вадима Колесніченка" – у них на час мітингу перетворились троє активістів за допомогою імпровізованих масок. Під час флеш-мобу "Ківалов" і "Колесніченко", поскладавши українські книжки у труну, віднесли її до "Президента", який потім забив домовину гвіздками. Поховання української мови – ось що принесе з собою в разі ухвалення законопроект про мови, упевнені учасники акції, що й відобразили символічною акцією.

Відтак, активісти підписали петицію на ім’я голови Закарпатської ОДА Олександра Ледиди – молодь вимагає, аби той звернувся із проханням до Президента втрутитись у ситуацію, що склалась навколо ухвалення законопроекту "Про засади державної мовної політики".

 

19 червня 2012р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів