В Україні створюється новий віртуальний оператор мобільного зв’язку

"Приватбанк", який входить до десятки найбільших українських банків, вирішив створити віртуального оператора мобільного стільникового зв’язку Prіvate:mobіle, який працюватиме на базі WellCOM, передають Українські Новини.

 

Новий віртуальний оператор діятиме на орендованій технічній базі оператора "Українські радіосистеми" (WellCOM стандарту GSM-900).

"Він (Prіvate:mobіle) стане першим справжнім віртуальним оператором в Україні", - сказав працівник банку.

За його словами, відмінність цього віртуального оператора від вже існуючих поляга? в тому, що менеджмент віртуального оператора здійснюватиметься через компанію, якій належить маркетинг, білінг і просування марки ? через "Приватбанк", а не через власника технічних потужностей GSM-мережі ? компанію "WellCOM".

"Він (оператор) просто орендуватиме потужності "WellCOM", - відзначило джерело.

У такий спосіб менеджмент Prіvate:mobіle, у тому числі з боку кадрової політики, буде здійснюватися абсолютно незалежно від оператора "Українські радіосистеми".

При цьому Prіvate:mobіle будуть просувати на ринку, використовуючи налагоджені канали продажів і сервісної підтримки "Приватбанку".

За даними Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку, за станом на 30 вересня 2003 року 28,97% акцій "Приватбанку" володіла українсько-кіпрська компанія "Приват-?нтертрейдинг" (Дніпропетровськ), по 25% належало компаніям "Сентоза Лтд" і "Віст Лтд" (обидві розташовані у Дніпропетровську), 21,03% - компанії "Солм Лтд" (Дніпропетровськ).

За інформаці?ю Агентства з розвитку інфраструктури фондового ринку, за станом на середину 2003 року акції "Українських радіосистем" належали компаніям, афільованим з "Приватбанком": 15% - компанії "Укрфондінвест", 20% - компанії "Ravenscroft Holdіngs Lіmіted" і по 24,5% - компаніям "Occіdental Management Co. Lіmіted" і "Varkedge Lіmіted" (Кіпр).

В Україні послуги мобільного стільникового зв?язку надають оператори UMC (у стандартах GSM 900/1800 і NMT-450і), а також віртуальний оператор "Джинс", створений на його технічній базі, "Київстар GSM" (GSM-900/1800), "Голден Телеком GSM" (GSM-1800) і "WellCOM" (GSM-900).

 

19 листопада 2004р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. SLAVIA 2004-11-19 / 15:30:00

    Ну і шо це за мережа? Покриття на дві вулиці Києва?