Ужгородці вважають, що Конституцію України потрібно виконувати, а не змінювати

Сьогодні, 28 червня 2012 року, у День Конституції України, активісти Закарпатської УНП зробили замір суспільної думки ужгородців - наскільки вони заряджені ідеями конституційних змін та дізнавалися чи "визріла" необхідність змінювати Конституцію України?

 

Опитування мешканців обласного центру показало, що лише 8% громадян головною причиною складної соціально-економічної ситуації в Україні вважають недосконалість чинної Конституції. Інші, натомість, спостерігають, як відбувається тотальне ігнорування Конституції України представниками влади, а політичні еліти не припиняють жорстку боротьбу та не готові до консенсусу. До того ж, письмово зазначались думки, які ставили під сумнів конституційність новоствореної конституційної асамблеї".
"Зокрема, за даними опитування - 86% вважають, що зміни не вирішать проблеми країни, і зараз ці зміни не виконуватимуться як і не виконується Конституція загалом. Ужгородці ж вбачають проблему у відсутності сильного громадського суспільства та середнього класу", - констатують активісти.
Окрім цього, відповідаючи на запитання щодо процесу розробки і прийняття нового основного закону, вважають, що її ухвалення повинно забезпечуватись таким чином, аби Конституція була сильним і авторитетним документом. "Якщо говорити про зміни, то необхідно зняти напруження між гілками влади, ліквідувати дисбаланс в управлінні державою, допрацювати систему прямого народовладдя, місцевого самоврядування та державного управління", - зауважували опитані.
Також, одностайними не були й відповіді щодо необхідності боротьби з неефективним парламентаризмом, через введення двопалатного парламенту.
"Знаковим є те, що 97% опитаних висловилися категорично проти необхідності: внесення змін у статтю 10 конституції України і надання російській мові статусу державної; обрання Президента України у парламенті; введення федеративного устрою. Переконливо висловлюючись, що Конституцію необхідно виконувати, а не змінювати", - констатують в УНП.
Врешті, охочі відповідати на складні конституційні запитання, у День Конституції України, отримали у подарунок від УНП примірник діючого закону, який святкує сьогодні - свої 16 років.

 

28 червня 2012р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів